Efter 13-årig pige vristede sig fri: - Man kan færdes trygt i området, siger politiet

Beboerne i området omkring Havnegade i Odense er utrygge. En 13-årig pige blev antastet af en mand. Politiet slår dog fast, at man trygt kan færdes i området.

De beboere, som TV 2 Fyn mødte fredag eftermiddag i området, hvor en 13-årig pige torsdag aften blev antastet af en mand, gav udtryk for, at de var utrygge.

Og det forstår man godt hos Fyns Politi.

- Jeg kan godt forstå, at det kan være utrygt. Og vi tager også sådan en anmeldelse ganske alvorligt.

- Vi vil fortsat være til stede i området, men vi har ikke noget, der indikerer, at man ikke kan færdes trygt.

Sådan siger politikommissær Ian Kabbel fra Fyns Politi.

Blev grebet bagfra

Den 13-årige pige har oplyst til politiet, at hun blev grebet bagfra. Hun fik vristet sig fri og løb fra stedet. Det samme gjorde gerningsmanden.

Episoden skete i området Havnegade/Bågøgade ved Fjernvarme Fyn i Odense C, og vidner fortæller til TV 2 Fyn, at politiet efterfølgende var meget aktive derfra og hele vejen ud til Sortehusene på spidsen af Stige Ø.

Da TV 2 Fyn møder politikommissær Ian Kabbel først på eftermiddagen fredag, er der ingen udvikling, siden Fyns Politi midt på formiddagen udsendte en pressemeddelelse om sagen.

- Vi efterforsker fortsat og har efterforsket hele dagen for at opklare, hvad det er, der er sket, og hvad motivet eventuelt kan være.

- Vi bruger både hunde og har efterforskere ude i området.

Sådan beskrives gerningsmanden

Ifølge TV 2 Fyns oplysninger var der mindst otte patruljevogne indsat i timerne efter anmeldelsen kom ind kort før klokken halv ni torsdag aften.

Hvad der er fundet af spor, oplyser Fyns Politi ikke, men Ian Kabbel oplyser, at man fortsat jagter spor efter gerningsmanden.

- Han undløb fra stedet ad Havnegade, fortæller Ian Kabbel og uddyber politiets ønske om hjælp fra borgerne.

- Vi er interesserede i henvendelser om, hvad folk har set og eventuelt videoovervågning fra private eller virksomheder.

Beskrivelse af gerningsmand

- Har man noget noget, som man synes kan være relevant for sagen, så kan de henvende sig på 114. Her vil der være personale, som tage imod henvendelserne, siger politikommissæren.

Han oplyser, at den 13-årige pige vil blive videoafhørt hurtigst muligt, ligesom de pårørende er kontaktet.

- Og så vil vi gå efter de spor, vi finder, og de henvendelser, vi får fra borgerne.