Efter knivstikkeri: Fyns Politi indfører visitationszone i Vollsmose

Fra tirsdag klokken 19:00 har Fyns Politi oprettet visitationszone i Vollsmose efter et knivstikkeri i området natten til tirsdag.

Fra klokken 19:00 tirsdag aften bliver der oprettet visitationszone i Vollsmose. Det oplyser Fyns Politi i en pressemeddelelse. 

Visitationszonen er blandt andet blevet oprettet på baggrund af det knivstikkeri, der fandt sted i området natten til tirsdag.

Formålet er at forhindre fremtidige utryghedsskabende, kriminelle handlinger.

- Det er på ingen måde i orden, at der er ganske få borgere i Vollsmose, som ikke kan finde ud af, at besiddelse og anvendelse af våben under enhver form er helt og aldeles uacceptabelt, siger politidirektør Arne Gram i pressemeddelelsen. 


- Tirsdag aften blev to personer stukket ned. Som politidirektør må jeg insistere på, at det skal være trygt at bo og færdes i Vollsmose. Hver eneste dag. Derfor griber vi nu i første omgang til at oprette en visitationszone, siger Arne Gram.

Visitationszonen løber frem til den 4. maj 2021, kl. 19.00. Den kan forlænges, hvis det skønnes nødvendigt.

Grupperinger i Vollsmose og Korsløkke står bag

De seneste knivstikkerier i bydelen vurderes af Fyns Politi til at være enkeltstående tilfælde, men episoderne er sket mellem personer, der har tilknytning til forskellige grupperinger i henholdsvis Vollsmose og Korsløkkeparken.

quote Som politidirektør må jeg insistere på, at det skal være trygt at bo og færdes i Vollsmose. Hver eneste dag

Arne Gram, Politidirektør, Fyns Politi

Siden den 5. marts har der været fire episoder med knivstik, og Fyns Politi frygter derfor, at det kan komme til yderligere voldelige konfrontationer mellem grupperingerne i området - og også at disse vil finde på fortsat at anvende våben.

Seneste knivstikkeri fandt sted natten til tirsdag, hvor en 44-årig mand og en 24-årig mand stak hinanden med kniv.

- Den foreløbige efterforskning viser, at der er tale om et enkeltstående opgør mellem personer, der har tilknytning til forskellige grupperinger i Vollsmose og Korsløkke. Præcis, hvad der lå til grund for hændelsen, er noget af det, vi håber efterforskningen vil vise, siger Arne Gram.

Knivstikkerier, der ligger til baggrund for visitationszone