Elever har løsningerne på Odenses udfordringer

675 elever fra Odenses 8. klasser er i dag klar med deres innovative bud på flere forskellige problemstillinger i Odense.

Hvad skal vi gøre med al den jord, der bliver tilovers fra byggeprojekterne i Odense? Og hvordan får vi flere til at bruge Odense Letbane, når den står færdig? Det er nogle af de spørgsmål, som 675 elever fra ti skoler i Odense i dag kommer med svar på. 

26 klasser fra ti forskellige skoler har den seneste uge arbejdet med projektet Vores by - Vores løsninger; En årligt tilbagevendende innovationskonkurrence for elever på 8. årgang.

Lærere og ansatte i By- og Kulturforvaltningen har fundet fem konkrete udfordringer, som eleverne skal hjælpe med løsninger på. Og ifølge en af initiativtagerne til projektet giver det eleverne mulighed for at tænke ud af boksen. 

- Her kan de arbejde på en anden måde, end de plejer at gøre. Vi får skabt nogle rammer, som er inkluderende, fordi eleverne får mulighed for at byde ind med lige netop dét, som de hver især er gode til, siger siger Knud-Erik Rud Toft Schmidt, som er lærer på Provstegårdsskolen og en af bagmændene bag Vores By - Vores løsninger.

- Nogle elever er gode til at komme på ideer, andre er gode til at kommunikere og nogle er gode med hænderne og kan bygge en minimodel af deres projekt. Alt sammen kommer i spil hér - og netop i et fællesskab, som viser eleverne, at alle kompetencer er vigtige, hvis man lykkes med et projekt som dette, fortsætter Knud-Erik Rud Toft Schmidt.

10.000 kr. til klassekassen venter 
Til finalen, som løber af stablen tirsdag formiddag, har hver deltagende klasse udvalgt én gruppe, der skal dyste med de andre klasser. I alt er der fire kategorier, og i hovedkonkurrencen er der 10.000 kr. til klassekassen for den mest spændende og innovative løsning. Vinderløsningen vil kommunen bagefter forsøge at realisere. 

Ud over hovedprisen som Årets vinder findes der også vindere inden for: Det bedste pitch, den mest vovede ide og Elevernes Pris.

Ideer skal sælges til den "virkelige verden"

I dommerpanelet sidder der repræsentanter fra kommunen, men eleverne skal også sælge deres idé for  repræsentanter fra ”virkeligheden”. Odense Letbane, Vandcenter Syd, Odense Renovation og Fonden for entreprenørskab er også repræsenteret i panelet, og det giver genlyd hos eleverne. 

- Vi kan mærke, at det motiverer eleverne. Det betyder meget for dem, at det ikke blot er endnu et fiktivt projekt, som de skal lave for hinanden. Det er noget helt andet, når de lige pludselig skal sælge ideen til folk fra den "virkelige verden", siger Knud-Erik Toft Schmidt.  

TV 2/Fyn er med til arrangementet, og i løbet af dagen kan du både på Nyhedskanalen og på tv2fyn.dk se vinderne og nogle af de mange idéer, som eleverne præsenterer for dommerne. 

Vores by - Vores løsninger

 

Oversigt

    Oversigt