I det fynske folks tjeneste

Far lænkede sagsbehandler og bortførte datter: Nu er han dømt

En 56-årig far er tirsdag blevet idømt fire måneders fængsel for at have bortført sin datter, mens han havde overvåget samvær med pigen.

Manden ville stikke af med sin femårige datter, som han ikke har forældremyndighed over. Modelfoto. Foto: Søren Bidstrup / Ritzau Scanpix

Retten i Odense har fundet en 56-årig englænder skyldig i at have bortført sin egen datter tilbage i marts. 

Manden flygtede med den femårige pige under et overvåget samvær, hvor en kommunalt ansat - en samværskonsulent - var til stede. Faren lænkede konsulenten til en håndvask med håndjern og ødelagde vedkommendes telefon, inden han flygtede med sin datter.

Læs også Far lænkede sagsbehandler med håndjern og bortførte datter

Han er tirsdag idømt fire måneders ubetinget fængsel.

Det oplyser anklager ved Fyns Politi Jacob Thaarup til TV 2/Fyn.

Lod sig anholde

Om formiddagen den 25. marts anmeldte Svendborg Kommune bortførelsen til Fyns Politi. Kort efter blev Fyns taxachauffører informeret om, at en mand var på flugt med en mindre pige.

Det var en taxachauffør, der kontaktede politiet, da han havde set den efterlyste. På det tidspunkt forsøgte faren at praje en taxa ved banegården i Odense.

Læs også Forsøgte at stikke af med datter: Britisk mand sigtet efter stor politiaktion

Kort efter blev manden anholdt i Kongens Have over for banegården. Ifølge efterforskningsleder ved Fyns Politi Jack Liedecke foregik anholdelsen uden problemer.

- Der var ikke nogen problemer. Han stod jo med sin datter på armen, fortæller han. 

Den 56-årige har været varetægtsfængslet indtil dommen.