Festival og ferie presser trafikken over Fyn

Tinderbox-festivalen falder sammen med sporarbejde på Vestfyn, vejarbejde ved Odense, ferietrafik og opstart på Roskilde festival - og det giver udfordringer i trafikken.

DSB opfordrer passagererne til at bestille plads i togene i så god tid som muligt i den kommende weekend.

- Vi sørger for, at alle kommer frem, men det er vigtigt at orientere sig via rejseplanen.dk, da der i denne i weekend er ekstra udfordringer på grund af sporarbejder. Vi vil sætte så lange tog ind som muligt på afgangene i forbindelse med festivalen, men det er stadig en god ide at reservere plads i god tid, siger Tony Bispeskov, informationschef i DSB.

Lørdag aften efter den sidste koncert er slut, vil det ikke være muligt at køre tog mellem Odense og Fredericia, da sporene er spærret på grund af Banedanmarks sporarbejde.

I stedet vil DSB sørge for, at der sættes ekstra busser ind. På Svendborgbanen er der ligeledes sporarbejde og efter klokken 22.00 vil der være sat busser ind. Vær opmærksom på, at den sidste Togbus kører fra Odense klokken 23.14. Det skriver DSB i en pressemeddelelse.

Broarbejde giver kø

Et større broarbejde ved Odense vil ligeledes påvirke weekendens trafik markant.

Arbejdet medfører, at der på E20, Fynske Motorvej, mellem motorvejskryds Odense og Odense C kun er ét farbart spor i hver retning og en hastighedsbegrænsning på 50 km/t fra den 27. juni kl. 22:00 til den 28. juni kl. 12:00.

Billister skal derfor forvente en forlænget rejsetid på op til 30 minutter hele lørdagen samt søndag formiddag.

Der er anviste omkørsler i området, som dog kun bør benyttes, hvis der er lang kø frem mod motorvejskryds Odense eller frakørsel 51.