I det fynske folks tjeneste

Flere Odense-elever kan komme på bustur

Odense Kommune har udvidet ordningen med gratis busrejser for børn og unge. Det giver flere børn mulighed for at komme på tur.

00:12

Video: Ole Holbech

I 2015 indgik Odense Kommune en aftale med FynBus, der gjorde det gratis for børn og unge i byens dagtilbud og skoler at køre med bus i Odense uden for myldretiden.

Nu er aftalen blevet udvidet, og det betyder, at tidsrummet for den gratis transport med er øget med en time til klokken 14.00. Det vækker glæde på de skoler, der har langt ind til attraktionerne i bymidten.

På Ubberud Skole, der ligger omkring 10 kilometer fra centrum, glæder de sig også over de ekstra minutter, som skolerne længst fra centrum får mulighed for at benytte busserne i.

- Det giver os mulighed for at komme afsted i det hele taget. Tidligere havde vi svært ved at nå det. Vi skulle afsted sent, og vi kom sent hjem. Så vi kunne ikke nå det inden for den gamle tidsramme, siger Lisette Kampgaard, der er lærer på Ubberud Skole.

00:45

- Det giver os mulighed for at komme afsted i det hele taget. Tidligere havde vi svært ved at nå det. Vi skulle afsted sent, og vi kom sent hjem. Så vi kunne ikke nå det inde for den gamle tidsramme, siger Lisette Kampgaard, der er lærer på Ubberud Skole.

Luk video

 

Klare kriterier for dubletbusser 

  • Det er især de såkaldte dubleringer, hvor der bliver bestilt en ekstra bus til at køre samtidig med dén, som står i køreplanen, som er blevet populær og derfor også dyrere end forventet. I 2016 bestilte skoler, børnehuse og dagplejere 70 procent flere ekstrature end beregnet, når flere end 30 børn og unge skulle afsted.  
  • Fra maj 2017 er kriterierne for at bestille en dubletbus derfor baseret på afstanden mellem institution og destination samt gruppestørrelse. Kort sagt betyder det, at de ældste børn skal rejse længere end de yngre børn, før de kan bestille en dubletbus. 
  • Helt konkret vil de mindste børn i et børnehus kunne få en dubletbus, hvis deres udflugtsmål ligger mere end 1,5 kilometer fra børnehuset, mens eleverne i f.eks. 7. klasse skal rejse længere end syv kilometer for at få dubletbusser, hvis de er flere end 30 elever, der skal på tur. 
Kilde: Odense Kommune