I det fynske folks tjeneste

Første spadestik og fest for ny bro

10 års snak og planlægning er slut, og nu er byggeriet af Odenses ny stibro over jernbanen gået i gang. Rådmand Jane Jegind tog fredag eftermiddag første spadestik - og herefter er der fest.

00:53

1 af 6

Rådmand Jane Jegind var krøbet ind i en gravko for at tage det første spadestik til den forbindelse, der om et år skal binde havn og bymidte sammen i Odense. Broen bliver forbeholdt cyklister og fodgængere.

- Broen kommer til at åbne havnen, så vi alle nemt kan komme derned og nyde nogle timer og få en god oplevelse, siger Jane Jegind(V).

Broen bliver 135 meter lang og bliver båret på 40 meter høje stålpyloner. Entreprenørselskabet Bladt står for byggeriet, der kommer til at gå fra Østre Stationsvej til Lerchesvej på den anden side af banelegemet.

Byggestarten bliver efter første spadestik fejret med både taler, musik og aktiviteter på havnen.

To bands fra Odense Katedralskole underholder, mens kunstnerne Bjarne Andersen, Claus Michael Pedersen og Villiam Hjort maler et 10 meter langt kunstværk under temaet "Vi binder by og havn sammen". Odense ZOO fortæller om deres nye udstillingsbygning i FAF-bygningen på Byens Ø.