Fratog ulovligt handicappets ledsager: - Ulovligheder skal ikke gå ubemærket hen

Enhedslisten i Odense kræver en redegørelse fra Søren Windell (K) efter hans forvaltning har taget ulovlig beslutning om ledsagerordning til borgere med handicap.

Den 7. januar 2021 modtog alle borgere med et handicap i Odense Kommune, som er bevilget ledsagertimer, et brev fra forvaltningen. I brevet stod der, at ledsagerordningen lukkes fra 11. januar på  grund af covid-19 og den store smittespredning. 

Det betød altså, at borgere, der var visiteret til hjælp fra en ledsager, for eksempel ikke kunne få hjælp til at handle eller komme til lægen. 

Men efter klager fra en borger, Dansk Blindesamfund, Handicaprådet og en henvendelse fra Socialministeriet annullerede forvaltningen i Odense Kommune den ulovlige beslutning

Enhedslistens politiske ordfører i Odense, Reza Javid, har nu skrevet et åbent brev til den konservative ældre- og handicaprådmand Søren Windell, hvori han opfordrer til at komme med en redegørelse.

I brevet skriver Reza Javid blandt andet:

- I Enhedslisten mener vi ikke, at ulovligheder i en kommunal forvaltning skal gå ubemærket hen uden konsekvenser. Vi vil derfor hermed bede om en redegørelse om, hvordan dette kunne ske, om det har haft/skal have nogen konsekvenser, din rolle i at støtte den ulovlige beslutning, og hvad du som rådmand vil gøre for, at sådan noget ikke sker igen.

Ifølge Søren Windell blev han gjort opmærksom på problemet den 13. januar. Men her var forvaltningen allerede i gang med at rette op på fejlen. 

På et møde i Ældre- og handicapudvalget onsdag blev medlemmerne orienteret mundtligt om sagen. 

- Og den mundtlige orientering vil blive skrevet ned og sendt rundt til samtlige medlemmer af byrådet, siger Søren Windell til TV 2 Fyn. 

Åbent brev til rådmand for Ældre- og Handikapforvaltningen Søren Windell

Oversigt

    Oversigt