Fremtiden er på spil: OB ser frem mod skæbneuge

Både på og udenfor banen venter der Odense Boldklub en særdeles spændende tid. Tre drabelige opgør i Superligaens kvalifikationsrække og en så en helt ny strategi for klubben.

Det var meget symptomatisk, at solen det ene øjeblik skinnede over OB's træningsanlæg i Ådalen, og i næste øjeblik væltede både regn og slud ned over spillerne. 

Tirsdagens træning foregår i en afgørende periode for den ambitiøse klub. Hvor det også på det sportslige plan kan gå både den ene og den anden vej i den kommende uge. 

På søndag venter en hjemmekamp mod Sønderjyske og derefter følger to kampe lige efter hinanden mod AaB og Lyngby. Går det godt, vil OB for alvor have spillet sig fri af nedrykningen og de bekymringer, der følger med det. Omvendt kan det også blive en uge, hvor det, ingen havde forestillet sig, kan blive virkelighed: At OB kommer i overhængende fare for at rykke ud af Superligaen.

- Jeg går egentlig ind til det fortrøstningsfuld i forhold til, at vi sammen skal løse opgaverne. Det er klart, at vi har også vores at se til. Men vi prøver hele tiden at finde løsninger på konkrete ting, så vi står stærkest til den næste kamp. Spillerne arbejder rigtig hårdt og dedikeret og fokuseret i forhold til at gøre det, siger OB's træner Michael Hemmingsen, der som bekendt har skiftet sportscheftitlen ud med trænertøjet i en kortere periode. 

Giv gas

Også hos spillerne er der tro på, at det er de små ting, der kan vende det for holdet, der, i de flestes øjne, reelt kun har spillet én god kamp i de seneste seks runder. 

- Det er ikke, fordi vi i de enkelte kampe er blevet spillet ned. Så det vi kan gøre, er at være ude på træningsbanen og give den gas og øve på de ting, som vi tror på kan tippe momentum lidt, siger midtbanespiller Jens Jakob Thomasen.

Men han erkender da også, at den seneste tid ikke har været tilfredsstillende:

- Det er helt åbenlyst. Det har ikke været godt nok. Når vi kigger på kvaliteten i nogle af de ting, vi laver, har det ikke været godt nok. Det anerkender vi blankt.

Ny strategi på vej

Det er ikke kun på banen, at Odense Boldklub er i en lidt omtumlet tid. Samtidig med, at klubben skal fungere i en pandemi, er der også både en ny træner og en helt ny strategi på vej. Strategien er lige på trapperne, og det forventes, at den bliver offentliggjort indenfor de næste par uger. Her vil der være nøje beskrevet, hvordan klubben skal udvikle sig i de næste fem år. 

Den strategi er journalist Martin Davidsen spændt på at se. Han bestyrer til dagligt podcasten "Stemmer fra Ådalen", der netop beskæftiger sig med OB.

- Det er en ekstremt spændende periode at have en OB-podcast i, for der er nok at tale om, og der bliver nok at tale om. Den strategi, de præsenterer, kommer til at tegne de næste fem-ti år i klubben på mange parametre. Det er det, vi sidder og venter på. Hvad kommer de til at melde ud? Men samtidig nytter det ikke at have en femårsplan i Superligaen, hvis man ender med at være i nedrykningsfare og ryge ud af Superligaen. Så på mange niveauer, er der rigtig mange ting, der skal klappe i den næste tid, siger Martin Davidsen.

Kvalifikationsrækken:
AaB32
OB29
Sønderjyske28
Vejle28
Lyngby22
Horsens16

Spillerne fokuserer på banen

At der både er en ny strategi og en ny træner på vej, kan man selvfølgelig ikke undgå at lægge mærke til i spillertruppen. Men man prøver så vidt muligt at have fokus på spillet på banen. Det gælder for eksempel målmand Oliver Christensen.

- Det er en del af fodbolden, og de fleste spillere har prøvet at være i en klub, hvor der er blevet fyret trænere, skiftet sportsdirektører, og der er nye strategier og så videre. Det er ikke noget, vi tænker så meget over. Vi fokuserer på Superligaen. Alle de andre ting er sekundære ting, der ikke skal fylde så meget for os spillere.

Kampen mod Sønderjyske er søndag klokken 14 - så følger opgøret mod AaB onsdag aften og næste søndag er det så Lyngby.  

Hvad siger OB's trup til klubbens nye strategi. Vi har spurgt ved tirsdagens træning. Pernille Gram