I det fynske folks tjeneste

Fyns Almennyttige Boligselskab vinder bæredygtighedspris

For arbejdet med renoveringen af Korsløkken i Odense vandt Fyns Almennyttige Boligselskab torsdag Odense Bæredygtighedspris 2015.

Fyns Almennyttige Boligselskab (FAB) fik fredag eftermiddag overrakt Odense Bæredygtighedspris 2015 af Odense Bæredygtighedsråds formand Anker Boye foran en fyldt festsal på Odense Rådhus.

Som begrundelse for at FAB vandt prisen sagde Anker Boye blandt andet, at renoveringen på en unik måde kombinerer miljøtiltag, sociale indsatser, beboerinvolvering, jobskabelse og arbejdsmiljø til én samlet bæredygtig løsning.

FABs direktør Bent Bøllingtoft var naturligvis meget glad over den anerkendelse, det er at få prisen.

- Vi er meget taknemlige og stolte for prisen. Bæredygtighed giver ganske enkelt mening for os. For kun ved at tænke økonomiske, miljømæssige og sociale hensyn ind i vores byggerier og renoveringer, skaber vi de bedste løsninger for vores beboere nu og i fremtiden, siger Bent Bøllingtoft i en pressemeddelelse.

Borgmester Anker Boye, der også er formand for Odense Bæredygtighedsråd, kalder FABs arbejde med at få integreret det sociale, det økonomiske og det miljømæssige i projektet for forbilledligt.

- Og så har de udover det også sikret at inddrage unge mennesker, der er beboere i området, i processen og givet dem en chancen for at komme ind på arbejdsmarkedet, siger Anker Boye til TV 2/FYN. 

De tre nominerede til Odense Bæredygtighedspris 2015 var rengøringskonceptet Viima, der arbejder med et rengøringssystem, der gør rent helt uden eller med meget lidt brug af vand og ingen rengøringsmidler, Fyns Almennyttige Boligselskabs renovering af Korsløkken, som har forbedret og fremtidssikret de boligsociale og fysiske forhold i Korsløkken, og til sidst Tietgen KompetenceCenter, som var nomineret for deres indsats for at hjælpe flygtninge og indvandrere hurtigst muligt ind på det danske arbejdsmarked.

 

02:36 Luk video

 

Om Odense Bæredygtighedspris

Odense Bæredygtighedspris uddeles af Odense Bæredygtighedsråd og gives til et bæredygtigt initiativ i Odense, der er gennemtænkt i forhold til de tre elementer i begrebet bæredygtighed: sociale forhold, økonomi og miljø. Som en hjælp til at arbejde med den bæredygtige dimension af kandidaternes initiativ, har de kunnet downloade et Bæredygtighedsværktøj. Værktøjet er opbygget som et puslespil med tre farver, som illustrerer den socialt, økonomiske og miljømæssige bæredygtighed. De enkelte brikker er delemner af de tre dimensioner af bæredygtighed.