Fynsk lærer står fast: - Det er helt ude af proportioner

Den fynske lærer Erik Schmidt og Danmarks Lærerforeningen anker dommen, som frikendte Odense Kommune i en sag om en tjenstlig advarsel.

Danmarks Lærerforening og den fynske lærer Erik Schmidt har besluttet at anke dommen fra Retten i Odense den 1. november til Landsretten. 

Det skriver fagbladet Folkeskolen

'Schmidt har således på mødet den 7. maj 2014 begået en tjenesteforseelse'. Sådan lød dommen efter, at Lærerforeningen sammen med Erik Schmidt havde lagt sag an mod Odense Kommune.

I 34 år var Erik Schmidt skolelærer på Agedrup Skole. Men i foråret 2014 fik han pludselig en tjenstlig advarsel af sin skoleleder for at have 'udvist negativ attitude og negativ adfærd'.

Med hans egne ord fik han advarslen, fordi han på et lukket lærermøde havde udtrykt, at ledelsen ikke inddrog lærerne i tilstrækkelig grad og udøvede lukket ledelse.

Det fik Erik Schmidt til at tage en stor beslutning. 

Han sagde sin stilling op og anlagde sammen med Danmarks Lærerforening sag mod Odense Kommune for uretmæssigt at give en advarsel. 

Odense Kommune blev frikendt, men det bliver ikke det sidste i sagen. 

Formanden for Danmarks Lærerforening, Anders Bondo Christensen, var parat til at anke dommen med det sammen. Selvom dommen lyder på, at Erik Schmidt har 'begået tjenesteforseelse', så står der samtidig også i den, at der var tale om lukket ledelse fra skolelederens side. 

- Dommeren forholder sig til, at han mener, der er begået en tjenesteforseelse, men han forholder sig ikke til, om han mener, at den tjenesteforseelse burde udløse en advarsel, siger Anders Bondo til folkeskolen.dk. 

quote Jeg synes, at det er helt ude af proportioner at give mig en advarsel. Mange lærere og offentligt ansatte skriver til mig og bakker mig op. De har oplevet noget lignende.

Erik Schmidt, lærer 

Og den fynske lærer Erik Schmidt, som er sagens hovedperson, er enig med formanden. 

- Jeg synes, at det er helt ude af proportioner at give mig en advarsel. Mange lærere og offentligt ansatte skriver til mig og bakker mig op. De har oplevet noget lignende. Jeg synes derfor også, at det er vigtigt, at vi får prøvet denne sag ved Landsretten,  for det handler om, hvad man kan sige til hinanden, og det handler om den måde, vi driver skole på, siger Erik Schmidt til Folkeskolen.dk.

Før de tre landsretsdomme har voteret i Østre Landsret i København kommer der formentlig til at gå længere tid. Danmarks Lærerforening regner med at det nok først bliver efter sommerferien. 

Oversigt

    Oversigt