Gammel nag nærer bandekrig i Odense

Avis fortæller, hvordan det var års opgør og stridigheder, der i august kulminerer ved eid-festen i Vollsmose.

Det var flere end otte års stridigheder og krig mellem rockere og kriminelle indvandrerfamilier, der i august førte til et drabsforsøg ved en eid-fest i Odense-bydelen Vollsmose og det følgende stormløb på skadestuen på Odense Universitetshospital.

Det skriver Fyens Stiftstidende, der søndag kortlægger, hvordan uroen blot er den seneste udløber af en hel serie opgør på kryds og tværs af flere familier, der kan føres helt tilbage til et knivstikkeri januar 2004.

Dengang blev to irakiske mænd stukket ned af Hells Angels-rockere foran diskotek Buddy Holly på Klingenberg i Odense.

Knivstikkeriet lagde nye længder til det had, der er mellem flere grupperinger i Vollsmose og byens ældste rockerklub.

Igennem en længere periode har rockerne i et forsøg på at styrke sig selv knyttet nogle af de mest kriminelle indvandrere til sig i den hårdtslående ungdomsafdeling AK81.

Selv om opgøret i Vollsmose den 20. august udspandt sig mellem bydelens største og mest kriminelle familier og sårede to irakiske brødre, var folk med tilknytning til Hells Angels og ungdomsafdelingen AK81 med i kulissen ved urolighederne.

I modsætning til tidligere er det ikke kun byens lukrative hashmarked, der kæmpes om.

Opgørene handler nu i lige så høj grad om hævn på hævn i en spiral af vold, der alene i år har budt på både et drabsforsøg i en fitnesscenter i Sankt Hans Gade i Odense og et brutalt voldeligt overfald i et dueslag ved Vollsmose.

Det var den 20. august, at skadestuen ved Odense Universitetshospital blev stormet.

Op imod 60 mand raserede skadestuen for at få fat på en 26-årig mand, der var blev skudt og stukket med en kniv på Vollsmose Torv tidligere på aftenen.

Da de 60 mand ikke kunne få fat på skudofferet, raserede de skadestuen ved at rive billeder ned fra væggene og vælte vaser samt true personalet og de politifolk, der var til stede.