I det fynske folks tjeneste

Garvet rød ræv fortsætter

Den odenseanske byrådspolitiker Per Berga Rasmussen (EL) har ombestemt sig - og er klar til at fortsætte i politik.

01:03

Per Berga rasmussen vil gerne fortsætte med at være Enhedslistens vagthund i Odense Byråd. Han blev valgt første gang i 1974.

1 af 2

Per Berga Rasmussen foran billedrammen med fotos fra et langt liv i politik. Nu er Enhedslisten-politieren klar på fire år mere i byrådet.

- Jeg står til rådighed for Enhedslisten, hvis man ønske at benyte mig i den kommende valgperiode også. Jeg har været igennem lidt sygdom, og det er jeg kommet over, og så har de den mulighed igen, siger den garvede politiker.

Alvorlig sygdom fik ellers først i 2011 Per Berga Rasmussen til at melde, at han ikke ville genopstille ved næste kommunalvalg.

Men siden er han blevet opereret og blevet rask, og derfor vil han blie i det byråd, han første gang blev valgt til i 1974.

- Selvfølgelig er der også noget erfaring, der kan gives videre, og det vil jeg da gerne give videre, men jeg må indrømme, at jeg får utrolig mange opfordringer til at tage en tørn mere, og det kan man ikke lade være med at lytte til.

Satans også

Hvis partiets medlemmer og vælgerne vil det, slipper de politiske modstandere i byrådet altså alligevel ikke for Enhedslisten vagthund:

- Jeg er helt overbevist om, at der findes nogle af grupperne i byrådet, som siger: satans også!