I det fynske folks tjeneste

Genbrugspladser vil åbne for nogle sorte sække

Mens man på de odenseanske genbrugspladser prøver at lære brugerne, at det ikke længere er tilladt at aflevere affald i sorte plastsække, arbejder man nu på, at brugerne skal have lov at have for eksempel haveaffald med i sække, der ikke er gennemsigtige, fordi indholdet alligevel skal hældes ud af sækkene. 

01:51

1 af 2

Det er en folketingsbeslutning, der har medført, at de sorte sække er blevet forbudt, men Odense Renovation har faktisk spurgt sig for i Odense Kommune, om man kan vælge at fortolke reglerne sådan, at det er i orden at tage for eksempel flasker og haveaffald med i uigennemsigtige sække.
Baggrunden for den tanke er blandt andet, at mange brugere har haveaffald med i mere holdbare sække, der kan genbruges, men som ikke er gennemsigtige.

- Vi har konstateret at reglen har en del ulemper, derfor har vi på vegne af vore trofaste kunder, spurgt kommunen om der ikke fortsat må afleveres haveaffald og flasker i uigennemsigtige mere holdbare sække, siger kommunikationschef i Odense Renovation Claus Hammerich.