Guld-Viktors ungdomstræner: - Det må smage af mere

Viktor Axelsens ungdomstræner i OBK, Lennart Engler, kan ikke forestille sig, at den olympiske guldmedalje bliver et punktum for karrieren.

Viktor Axelsens indre ild, der mandag blev vekslet til en OL-guldmedalje i Tokyo, har brændt i det fynske stortalent lige siden de unge år i OBK's badmintonhal.

Det har Axelsens tidligere ungdomstræner og nuværende cheftræner i OBK, Lennart Engler, oplevet på nært hold. 

Måske var det også af den grund, det nyvundne OL-guld efter kampen mod den regerende olympiske mester Chen Long blev modtaget af rørt og tårevædet Viktor Axelsen. Efter sidste matchbold fik følelserne frit spil, og hulkene afbrød hans første interview som OL-guldvinder. 

quote At kunne holde benene på jorden og alligevel kunne flyve så højt. Ni ud af ti ville miste jordforbindelsen

Lennart Engler, cheftræner i OBK

- Når man hele tiden ligger på 110 procent af, hvad man egentlig er i stand til, så er det jo en kæmpe forløsning. Der ligger meget blod og sved bag den præstation der, siger hans ungdomstræner.

Lennart Engler husker tydeligt, hvordan han selv som ung spiller drømte om det, Axelsen nu har udlevet.

- Vi kan jo selv huske dengang, vi var helt små og drømte om de store sportspræstationer. Fornemmelsen af at kunne fantasere og drømme. Den drøm har så levet i i ham i 16-17 år, siger han. 

Flyver højt

For Lennart Engler er der ingen tvivl om, at Axelsen er et kæmpe forbillede, der sjældent er i konflikt med nogen og altid er positiv. 

- At kunne holde benene på jorden og alligevel kunne flyve så højt. Ni ud af ti ville miste jordforbindelsen. Det vidner om, at han har og har haft de helt rigtige mennesker omkring sig, siger Lennart Engler.

Han tvivler på, at guldmedaljen i Tokyo bliver et punktum for Axelsens karriere: 

- Det må smage af mere! En fodboldspiller bliver jo også ved med at score mål.

I 2009 blev Viktor Axelsen kåret til Årets Fynske Fund.