Her får du de billigste huse i Odense
Artiklen er mere end 30 dage gammel
kopieret!
Det er bestemt muligt at købe en villa i Odense til under en million kroner, men der følger flere ting med, som du måske ikke kan leve med.
Hvis du vil købe hus i Odense, er der millioner af kroner at spare, så længe du flytter til de billigste steder i byen.
Langt væk fra letbane, gågade og formiddagscaféer er det muligt at finde villaer til under en million kroner.
De billigste villaveje i Odense er til gengæld tæt på industri og støjende trafik, viser en opgørelse som Boligsiden har foretaget for TV 2 Fyn.
- Veje, som ligger mindre centralt – eksempelvis nær industrikvarterer - eller som er generet af trafikerede og støjende veje, er oftest mindre eftertragtede, hvilket kan trække kvadratmeterpriserne ned, og det vil ofte være blandt kendetegnene for de billigste veje, siger boligøkonom og kommunikationsdirektør på boligsiden.dk Birgit Daetz.
Her er de dyreste villaveje i Odense
Langelinie har flere gange været den dyreste villavej i Odense, men andre dele af byen blander sig nu i kampen.
Der er en del eftertragtede områder i Odense, hvor huspriserne er mange gange højere end i resten af byen.
I Odense har Langelinie i årevis været kendt som en af byens dyreste villaveje.
I 2023 lå den gennemsnitslige kvadratmeterpris på 36.852 kroner, viser en opgørelse, som Boligsiden har foretaget for TV 2 Fyn.
Derfor er netop disse veje de dyreste
I år er det indtil videre Sankt Jørgens Gade, der topper listen over Odenses dyreste villaveje.
- Både Langelinie og Sankt Jørgens Gade i Odense har været de dyreste veje op til flere gange. Det er begge veje, som ligger centralt, men som også har kort afstand til grønne områder, siger boligøkonom og kommunikationsdirektør på boligsiden.dk Birgit Daetz.
- Dertil er mange af husene og grundene forholdsvist store, taget den centrale beliggenhed i betragtning, og det er alt sammen noget, som mange huskøbere efterspørger, og som kan bidrage til at trække huspriserne op, forklarer hun.
Vil du købe hus på Langelinie, koster et parcelhus på 140 kvadratmeter i gennemsnit knap 5,2 millioner kroner.
Til sammenligning kan du på byens billigste villaveje få et lignende hus til under en million kroner.
På kortet kan du se, hvilke villaveje der har været de dyreste i Odense og Svendborg de seneste år.
Her er de dyreste villaveje i Svendborg
I Svendborg er priserne for en villa noget lavere end i Odense, men du skal alligevel have et pænt millionbeløb op ad lommen, hvis du vil bo på byens dyreste villaveje.
I mange år har Strandhuse og Strandvej været blandt de dyreste villaveje i Svendborg.
I 2023 tog Lille Eng topplaceringen med en gennemsnitlig kvadratmeterpris på 28.162 kroner. I årets første måneder er det indtil videre Stenbukken, der er byens dyreste adresse.
Villaveje i det sydvestlige Odense i top
I 2023 var Ravnebjerggyden den billigste villavej. Her er kvadratmeterprisen i gennemsnit 6.895 kroner. Vejen stækker sig fra Blommenslyst til Brændekilde i det sydvestlige Odense.
Kvadratmeterprisen er seks gange mindre end de dyreste villaveje i centrum.
På Ravnebjerggyden, der ligger tæt på Fynske Motorvej, kan et gennemsnitligt parcelhus på 140 kvadratmeter fås til under en million kroner.
Og det er i dette område af kommunen, at de billigste villaveje de seneste år har været.
Topscorere på listen tæller blandt andet Tornmarksvej i Blommenslyst, Bøllemosegyden i Ravnebjerg og Bladstrupvej i Lumby i det nordlige Odense.
På kortet kan du se, hvor de billigste villaveje i Odense og Svendborg ligger.
I årets første måneder er de billigste handler dog gjort på Rensdyrsløkken i Slukefter i det nordvestlige Odense. Det kan dog ændre sig i løbet af året, i takt med at flere handler kommer i hus.
Her er det billigst i Svendborg
Er det ikke billigt nok, er der også andre muligheder på Fyn. I Svendborg Kommune er de billigste handler i 2024 gjort på Landevejen.
Her ligger kvadratmeterprisen på 3.779 kroner. En villa på 140 kvadratmeter kan med andre ord fås til en halv million kroner.
Landevejen i Svendborg Kommune har i de seneste år været blandt byens billigste villaveje - sammen med Assensvej og Sundbrovej.
Fynsk gods sat 45 millioner kroner ned i pris
Du kan nu blive ejer af Nakkebølle Gods til 45 millioner kroner, men der er en god grund til, at prisen er halveret, fortæller ejendomsmægler.
Hvis du vil købe Nakkebølle Gods på Sydfyn, er det nu, du skal slå til.
I 2018 blev godset sat til salg til 90 millioner kroner, men nu koster det 45 millioner kroner.
Det er der dog en god forklaring på, fortæller ejendomsmægler Unni Thobo-Carlsen, der ejer Unni Estates.
- Tidligere købte man 247 hektar jord alt i alt, men man har omgrænset godsets jord, så man kun køber 36,6 hektar, siger Unni Thobo-Carlsen.
- Hvis man vil have de resterende hektar jord med i købet, koster det 80 millioner kroner i alt, fortæller ejendomsmægleren.
Køber du godset til 45 millioner kroner, følger 36,6 hektar jord med. Det svarer til 52 fodboldbaner. Køber du al jorden, får du til gengæld et område på størrelse med Æbelø - eller 347 fodboldbaner.
Besøgt af H.C. Andersen og Dirch Passer
I 2018 blev prisen på godset sat ned til 80 millioner kroner. Da godset blev sat til salg, var det Danmarks dyreste gods.
Med den nye pris er der dog mulighed for at tiltrække kunder, der hverken har 80 eller 90 millioner kroner liggende i skuffen.
Godset ligger ud til Sydfynske Øhav. Her har det ligget med udsigt over Nakkebølle Fjord siden 1559. Den fynske eventyrforfatter og digter H.C. Andersen besøgte godset i 1830, og det er en eftertragtet ejendom.
- Man får stadig bygninger med og noget af jordene. Der er hovedbygningen, en forvalterbygning, en stor garage og et stråtækt gæstehus, hvor Dirch Passer blandt andre har overnattet, siger Unni Thobo-Carlsen.
Er 45 millioner kroner mange penge?
Godset har været til salg siden starten af 2018, men ikke hos Unni Estates, der netop har overtaget salget.
- Vi har ikke haft det så længe. Vi har haft tre gode fremvisninger. Senest med en dansker, der bor i udlandet, og som kunne tænke sig et gods på Fyn, men det er ikke solgt endnu. Der er en pæn søgning på det, men det er ikke bare lige noget, man sælger, forklarer Unni Thobo-Carlsen.
Det er en helt særlig type kunder, der er på jagt efter et gods på Fyn.
- Det skal være en, der har pengene til det og vil have mulighed for at dyrke økologiske ting. Det kan være en, der går jagt, fortæller Unni Thobo-Carlsen.
- 45 millioner kroner lyder af mange penge, men det er det ikke, når man køber gods, forsikrer ejendomsmægleren.
Tidligere på året blev Hindemae Gods på Østfyn sat til salg, men her er prisen hemmelig.