I det fynske folks tjeneste

- Jeg forstår ikke Boyes tilgang til politik

Kristian Guldfeldt kan ikke forstå, hvorfor det skulle gå så vidt, før Anker Boye fandt en løsning til de planlagte besparelser.

01:00

Mandag aften faldt den nye aftale om Odenses Økonomi på plads. Efter kun en halv times møde kunne parterne skrive under på Odenses borgmester Anker Boyes forslag på at flytte 20 millioner kroner af de planlagte besparelser på børneområdet til andre områder.  

Men at det skulle gå så vidt, før der skete noget, det undrer Kristian Guldfeldt, som er byrådsmedlem i Odense. 

- Det jeg bare ikke kan forstå, det er, at tingene skal komme så vidt, at situationen skal eskaleres så meget, så der samler sig en hel stor demonstration på Flakhaven, før borgmesteren agerer og tager ansvar. Jeg forstår ikke den tilgang til politik, siger Kristian Guldfeldt, byrådsmedlem, Odense, Kons. 

Flere af politikerne har desuden undret sig over, hvor pengene pludselig kom fra. Men det er der ifølge Tim Vermund, som også er byrådsmedlem i Odense, en naturlig forklaring på.

- Der er ikke noget hokus pokus ved det. Vi har ikke brugt lige så mange penge på Odense&co i 2014, som der var blevet afsat til det, og det har hele tiden fremgået af regnskaber og budgetter. Økonomiudvalget har vidst det, forklarer han. 

De første ti millioner kroner henter politikerne hos Odense&co, hvilket er Odense kommunes erhvervsservicecenter. Det er penge, som Odense&co ikke har brugt i 2015. De næste ti millioner kroner hentes i reservemidler fra kvarterplanen, hvilket er lokale byudviklingsplaner. De sidste otte millioner i det eksisterende sparekatalog skal være såkaldt offerløse besparelser, altså besparelser der ikke rammer ansatte eller børn direkte. Det drejer sig blandt andet om 11 ubesatte vuggestuepladser i Vollsmose. 

 

Se debatten mellem Kristian Guldfeldt og Tim Vermund her. 

06:52 Luk video