Kom med ind i OB's omklædningsrum efter ydmygelse til Brøndby

"Hvert sekund tæller," sagde Søren Krogh til sine spillere inden kampen mod Brøndby IF, hvor OB var bagud 2-0 efter 10 minutter. Det kan ses i fjerde afsnit af dokumentaren "En gang Odense altid Odense".

OB kæmper for livet i Superligaen og lørdag ved vi, om OB rykker ned for første gang siden 1998 eller om klubben klarer frisag og overlever i landets bedste fodboldrække. 

Men en dag i februar så det anderledes positivt ud. Her starter fjerde afsnit af TV 2 Fyns dokumentar om OB "En gang Odense altid Odense".

Spillerne på banen, hele bænken og udebanetribunen jublede euforisk, og helt fra Midtjylland over Lillebæltsbroen og ind på sportspubben Kick Off i Odense faldt fansene hinanden om halsen.  

Datoen var 16. februar, og forårets første kamp var fløjtet af. Viborg FF var blevet slået 2-1, og kommentatoren fra Viaplay rammede det i fjernsynet ind:

- OB’s overlevelsesmission starter her i Viborg, og det er med et kæmpe statement.

Det havde været en lang og mørk vinterpause i Odense. At overvintre på 9. pladsen med kun 17 point at varme sig på var tungt. Alle vil vinde forårets første kamp, men for OB var det af ekstra stor betydning. 

Søren Krogh efter sejren over Viborg.
Søren Krogh efter sejren over Viborg.
Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix


Nu kunne man se fremad - og måske endda også op ad i tabellen? Sejren sendte i hvert fald OB op på 7. pladsen, og pludselig var man tæt på den nu skrottede målsætning om en top seks-placering. 

I Fyens Stiftstidende stod der efterfølgende, at sejren fik folk til at “tro på noget mere”, og at den kunne “tænde fynboerne til dåd også mod Brøndby”.

Forude ventede nemlig Superligaens tophold. 

Og som man kan se i fjerde afsnit af TV 2 Fyns dokumentarserie 'En gang Odense, altid Odense', skulle den kamp have vendt OB's dårlige stime.  

Hvert sekund tæller - også mod Brøndby

Det var dagen, og på det kampforberedende møde stod Søren Krogh mellem sine siddende spillere og en projektor, der viste, hvad OB skulle ud og forberede sig på.

I flere dage havde der været udsolgt på Odense Stadion, hvor man endnu ikke havde vundet i denne sæson. Men måske kom sejren i dag?

- Vi har en rigtig god base i vores spil. Vi spiller grundlæggende godt, sagde Søren Krogh til sine spillere.

- Lad os have så meget kontrol som muligt. Bare husk at nyde det. For fanden, nyd de her kampe. Hvert sekund tæller. Husk det gennem hele spillet, sagde Søren Krogh som noget af det sidste.

Men der gik kun seks minutter og 26 sekunder, og så var Brøndby IF foran 1-0.

Björn Wesström da Brøndby IF kommer foran.
Björn Wesström da Brøndby IF kommer foran.
Foto: TV 2 Fyn


Højt oppe på tribunen stod OB-direktøren Björn Wesström og kiggede ned på, hvad der foregik.

- Vi har haft en sekvens, da Rami tog bolden, og så spillede vi bolden to gange. Og ellers har der ikke været noget, nåede han lige at konstatere, inden den var gal igen.

Brøndby IF kom foran 2-0 efter 10 minutter.

- Det bliver en lang aften, sagde Björn Wesström.


Evalueringen

Da kampen var slut, havde OB lukket et mål mere ind. Nede i omklædningsrummet var stemningen som sædvanlig efter en hjemmekamp i denne sæson fåmælt og indadvendt. Søren Krogh tog ordet:

- Det vigtige er nu, at vi holder sammen, når vi snakker med pressen, med familien og med venner. Det var en svær kamp, det vidste vi. Vi ved også, hvilken situation vi er i. Bare sig det, og bliv ved med at arbejde hårdt. Vi ses i morgen, sagde han. 


Efter kampen stod Björn Wesström og Søren Krogh også tæt og talte afdæmpet sammen i trænernes omklædningsrum. Her gennemgik og evaluerede de flere af spillernes præstation. Nicklas Mouritsen tog eksempelvis mange gode beslutninger.

- Men han er ikke god nok, sagde Søren Krogh.

Bashkim Kadrii blev også vurderet.

- Han har trænet dårligt hele ugen, og det tager han med ind, lød cheftrænerens vurdering.

Til sidst konstaterede Björn Wesström med en opgivende mine, at det var svært, når man var bagud med to mål allerede efter 10 minutter. Så var det op ad bakke. 

Og så kom Søren Krogh med en optimistisk udgang på afklapsningen:

- Det er også det, vi skal huske at rose. Vi forsøger. Vi prøver.

Oversigt

    Oversigt