I det fynske folks tjeneste

Kosteskaft i balletsko

Små, ranke danseglade piger strømmede ind til åben træning på Det Kongelige Teaters balletskole i Odense. Pigerne kunne snuse til balletdrømmene, og skolen kunne spotte fremtidens talent.

01:52

De har ikke ballerinaskoene på endnu.

Åben træning på Balletskolen i Odense

Man skal være smidig for at være med

1 af 6

Der var da et par stykker...

- Må jeg se de der flotte kosteskafte, lyder det fra balletunderviser Dennie Vikstrøm til de godt 20 piger, der straks ranker ryggen.

Det Kongelige Teaters balletskole i Odense åbnede lørdag døren til et par timers gratis undervisning for alle danseinteresserede børn i alderen 5 til 15 år.

- Jeg synes, de var gode. Og jeg synes det er dejligt at se, at der er så mange børn, der har lyst til det her, fortæller Dennie Vikstrøm.

Den åbne træning er en mulighed for børnene og forældrene at se skolen indefra og stille spørgsmål, og så er det en chance for skolen at spotte råt dansetalent inden optagelsesprøven i foråret. Og allerede i dag var der et par stykker, der gjorde opmærksom på sig selv.

- De var meget unge og små, men det er jo en start. Men jo der var der et par stykker, som jeg synes var et godt bud på, hvad vi gerne vil have her hos os, siger Dennie Vikstrøm.

Skolen holder åben træning igen lørdag den 30. januar.

Læs mere her