I det fynske folks tjeneste

Kritik af energi-kup i Odense

Oppositionen mener at borgmester Jan Boye kuppede sagen om fusionen mellem Energi Fyn og Odense Energi igennem. Forslaget blev nemlig fremlagt over en flaske rødvin og uden at partierne kunne sætte sig ordentligt ind i sagen, mener de.

Fusion mellem Odense Energi og Energi Fyn

Tirsdag skrev 27 ud af de 29 medlemmer i Odense Byråd under på at sælge Odense Energi til Energi Fyn. Et spinkelt flertal i byrådet, med borgmesteren i spidsen - lagde papirerne frem for oppositionen på et møde som handlede om noget helt andet og efter en middag med et glas rødvin.

- Det var et kup, det kom som lyn fra en klar himmel. Fuldstændig uforberedt var vi indkaldt til en konference til noget så anonymt som politikerens rolle. Og så bliver vi bedt om at tage stilling til en så vital ting som ejerskabet af Odense kommunale el-forsyning, siger Per Berga Rasmussen, Byrådsmedlem, Odense, Enhedslisten.

Alle partier, undtagen Enhedslisten skrev under, men heller ikke i Socialdemokratiet var der tilfredshed med metoden.

- Det er usympatisk at drive politik på den måde, siger Thomas Funding, Byrådsmedlem, Odense, Soc.dem

De konservatives økonomi og budgetordfører er ikke enig i kritikken. Partierne fik god tid til at tage stilling, mener han.

- Det gik stærkt, men jeg mener ikke det gik for stærkt. Borgmesteren gav alle partierne tid til at få det drøftet i grupperne, siger Lars Havelund, byrådsmedlem, økonomi- og budgetordfører, Odense, Kons.

Beslutningen om at sælge kan ikke vente på en lang offentlig proces - derfor skulle vi have en tilkendegivelse på mødet, siger Lars Havelund.

Men salget er i modstrid med en byrådsbeslutning, og derfor skulle det have været debatteret mere grundigt, mener enhedslisten.