I det fynske folks tjeneste

Kulturhistorie for børn

Et nyt kulturhistorisk univers for børn blev i dag skudt igang med en street art event på Møntergården i Odense.

01:53

I dag tog Odense Bys Museer et symbolsk spadestik til det, der skal bliver til et helt nye museum, der henvender sig til børn. Og museet har taget børn med på råd. Det symbolske spadestik bestod i at By og Kulturrådmand Jane Jegind lavede grafitti på museet.

I dag tog Odense Bys Museer et symbolsk spadestik til det, der skal bliver til et helt nye museum, der henvender sig til børn. Og museet har taget børn med på råd.

1 af 3

Formålet med det kommende børneunivers er at vække den kulturhistoriske nysgerrighed hos børn i fire til 11-årsalderen.

Møntergården ønsker at tilbyde børnene en introduktion til kulturhistorien på en eksperimenterende og legende måde med fokus på originale, kulturhistoriske genstande og topmoderne virkemidler.

Det sker for eksempel ved, at børnene bliver historiedetektiver, der opdager fortidens historier og genstande gennem aktivitet og leg.

Museet bruger nøgleordene: Indlevelse, interaftivitet og nysgerrighed.

Event i stedet for spadestik

I stedet for det traditionelle første spadestik blev det kommende børneunivers i Møntergårdens indre gård startet op med en street art event, hvor by- og kulturrådmand Jane Jegind og en gruppe børn fra H. C. Andersen Skolen farvelagde en 19 meter lang væg.

Det ny formidlingsunivers er et projekt til 15 millioner kroner.