Liveblog: Nu starter slagsmålet om Odenses økonomi

Onsdag starter budgetforhandlingerne i Odense Kommune. Politikerne skal blive enige om, hvordan kommunens husholdningsregnskab på knap 13 milliarder skal fordeles.

Argumenterne og talerne er finpudset, inden Odenses 29 byrådspolitikere begynder diskussionen om budgettet for 2022 onsdag klokken 15.00.

Politikerne skal blive enige om, hvordan knap 13 milliarder kroner skal fordeles. Af dem er dog langt de fleste udgifter bundne, så det i praksis kun er omkring 200 millioner kroner, som  politikerne forhandler om. 

De kommunale budgetter skal være vedtaget inden 15. oktober, men som regel plejer et flertal af politikerne i Odense Byråd at blive enige om en budgetaftale få dage efter førstebehandlingen af budgettet.

Ældre eller iværksætteri

Et af de store temaer ved årets budgetforhandlinger er ældreområdet. Både Socialdemokratiet og Konservative har været på banen med forslag om ældre. Konservative har foreslået at bruge 200 millioner kroner på ældreområdet, som blandt andet skal gå til bedre ældrepleje i hjemmeplejen og på kommunens plejehjem. Fra Socialdemokratiet er der også kommet forslag om, at der skal flere hænder i ældreplejen. Helt konkret 200 flere ansatte. Af de 200 flere ansatte skal mindst en tredjedel være varme hænder på plejehjemmene, siger borgmesteren.

Hos Venstre er der fokus på, hvordan der kan skabes mere vækst i Odense. Konkret vil Venstre gøre Odense til Danmarks bedste iværksætterby og har 14 forslag til at nå i mål med det.

Hvordan budgettet kommer til at se ud, og hvordan debatten udvikler sig, kan du følge med i i denne liveblog, hvor vi følger førstebehandlingen af budgettet.

Forud for debatten vil både Konservative og Socialdemokratiets ordførere give deres bud på, hvad der skal til for at blive enige om næste års budget. Følg med live på TV 2 Fyns facebook-side.

Budgetforhandlinger i Odense

liveblog
Deltag med spørgsmål/kommentar