I det fynske folks tjeneste

Lockout påvirker eksamen

60.000 skoleelever skulle idag op til afgangsprøven i skriftlig dansk. De 60 af dem på Seden skole i Odense. Her tror de ikke, at den nyligt overståede lockout vil kunne ses på de skriftlige prøver, men til gengæld tror de, at lockouten får indflydelse på de kommende mundtlige prøver.

01:16

På Seden Skole frygter man ikke for koneskvenser af lockouten på de skriftlige afgangsprøver. Men de mundtlige kan godt risikere at bære præg af lockouten, mener skolelederen.

1 af 2

Det er cirka ti minutter i eksamenstid. På Seden skole er 9. klar til prøve en skriftelig fremstilling i dansk.

Og selvom lockouten betyder, at eleverne har haft en lille måneds mindre undervisning, skal det nok gå.

- Den tid er jo væk, og selvom lærerne har haft mulighed for at lave noget erstatningsundervisning, så er det ikke helt oppe på samme niveau som hvis det her ikke var sket, siger skoleleder Carsten Høyer.

60.000 afgangselever skal de kommende uger op til prøver, og først når alle stile er rettet og alle karakterer er givet, ved man om lockouten har haft betydning for 9. og 10. klassernes karakterer.

- Selvom elever ikke har haft undervisning, så er vi stadigvæk over minimum. Det vil sige, vi bryder ikke nogen lov på grund af det her, men det betyder at eleverne ikke har fået den samme tid til at repetere. Og det tror jeg godt kan få betydning for de mundtlige prøver, siger Carsten Høyer.