I det fynske folks tjeneste

Mærsk-fond spenderer 400 millioner på kollegium

Et nyt kollegium i Odense skal have 14 etager og ligge lige ved siden af Syddansk Universitet.

Et nyt kollegium i Odense skal have 14 etager og ligge lige ved siden af Syddansk Universitet.

De studerende på Syddansk Universitet i Odense får et 14 etager højt kollegium placeret i universitetets forhave på Campusvej.

Giveren er A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond, og prisen kommer til at ligge et sted mellem 300 og 400 millioner kroner, skriver Fyens Stiftstidende.

Rektor for Syddansk Universitet, Jens Oddershede, mener, at den rekordstore donation fra fonden vil få stor betydning for universitetet og for byen.

- Det er blandt de største donationer, fonden hidtil har givet. Det kommer til at betyde ekstremt meget for os. Vi får et nyt vartegn. Det bliver jo en af de største bygninger i Odense, siger Jens Oddershede.

Han peger på, at det også får afgørende betydning for de studerendes sociale liv på campus og ikke mindst det lokale forretningsliv i området. Universitetet ligger i realiteten uden for byen - en håndfuld kilometer fra det centrale Odense.

- Der bliver liv omkring universitetet. Det vil skabe basis for, at andre forretninger og aktiviteter vil placere sig i området.

- Nu er der en masse kunder og brugere til forskellige aktiviteter derude. Det vil skabe det liv, vi alle sammen ønsker os omkring universitetet, uddyber Jens Oddershede.

Fonden har i forbindelse med donationen krævet, at en væsentlig del af beboerne på det nye kollegium skal være internationale studerende. Det er med til at styrke universitets konkurrenceevne i forhold til de internationale universiteter, vurderer Jens Oddershede.

- Det er vigtigt, at vi kan tilbyde internationale studerende ordentlige faciliteter.

- Det er et konkurrenceparameter, og byggeriet her vil gøre os mere konkurrencedygtige i forhold til de internationale universiteter, vi gerne måler os med. Derfor kan Jens Oddershede også afsløre, at kollegiet får et internationalt klingende navn.

Når fonden overdrager nøglerne til det færdige kollegium - forventet i september 2015 - til Syddansk Universitet, overtager universitet administrationen.