OB-direktør med opsang til fodbolddanmark: - Det er ikke godt nok

Fem kampe og nul sejre. Sådan startede OB sæsonen efter sommerpausen. Men det var ikke kun spillerne, der ikke præsterede, mener fodbolddirektør.

- Hvad er det, der sker her?, siger Björn Wesström, mens han illustrerende gaber og holder sig for munden. 

OB's fodbolddirektør er en af hovedpersonerne i dokumentarserien 'En gang Odense altid Odense', som går tæt på arbejdet i fodboldklubben. 

Sommerferien 2022 er på sit højeste lige der midt i industriferien. Danskerne har trukket stikket og bruger tiden på at slappe af og lade op. Men det er også på det tidspunkt, at Superligaens nye sæson altid starter igen.

Mandag den 18. juli klokken 19.00 blev der fløjtet op til superligabold på Nature Energy Park, da OB mødte FC Nordsjælland.

6.773 mennesker havde fundet vej til lægterne, hvor de blev varmet op af sommersolens stråler. Men OB tabte 0-2 mod FC Nordsjælland.

De har holdt deres ferie

OB-spillerne skulle lige i gang efter en ferie - og kom hurtigt bagud. To minutter og 44 sekunder skulle der gå, før FC Nordsjælland havde skudt sæsonen i gang.

- Jeg synes, der var feriestemning i hele Danmark, da sæsonen startede. Det var både i ledelsen, blandt spillerne og hos fansene, siger Björn Wesström. 

Men den påstand køber fodboldekspert på Viaplay Stig Tøfting ikke, fordi spillerne og staben havde haft ferie. 

- De har jo holdt deres ferie. Det kan ikke være sværere i OB end andre steder, siger han. 

Björn Wesström er dog enig i, at OB selv har et ansvar, fordi de kom ikke godt nok i gang efter fire ugers pause, hvilket ikke hjalp på stemningen på tilskuerpladserne.

Superligaholdet træner dagligt i Ådalen i Odense. Her er de igang med træningen i sommeren 2022 umiddelbart efter sæsonstart.
Superligaholdet træner dagligt i Ådalen i Odense. Her er de igang med træningen i sommeren 2022 umiddelbart efter sæsonstart.
Foto: Morten Albek

Der sker noget vanvittigt 

Ti dage senere kom FC Midtjylland til Odense. 7.316 fodboldfans var på stadion. OB tabte 1-5 på trods af, spillerne indtil det 52. minut spillede op med midtjyderne.

- OB var svære at finde ud af i starten. Det har de været i mange facetter af sæsonen. De har et tårnhøjt topniveau, men et skandaløst bundniveau, siger Stig Tøfting. 

- Det var ikke godt nok efter sommerferien, og det blev resultaterne heller ikke, siger Björn Wesström. 

OB-spillerne skulle spille fem kampe, før de mod Horsens endelig kunne sejre. En sen scoring til 1-0 vendte det hele for striberne. 

- Efter den første sejr sker der et eller andet vanvittigt for OB. I 13 kampe taber de kun én enkelt kampe, siger Stig Tøfting. 

OB var advaret

Den tidligere både OB- og landsholdsspiller påpeger, at OB og Björn Wesström måske bør kigge på, hvordan de kommer bedre ud af en pause og en ferieperiode. 

For efter de 13 kampe med kun et enkelt nederlag gentager historien sig for OB. Efter vinterpausen starter OB forårssæsonen med én sejr i seks kampe og flere nederlag, blandt andet to solide nederlag til FC Nordsjælland (2-4) og FC København (0-7). 

- Hvis Björn Wesström syntes, der var feriestemning efter sommerpausen, så burde han jo have været mere opmærksom efter vinterpausen, hvor de igen taber kampe. Han var jo nærmest advaret, hvis han mener, at hans fodboldklub startede i feriemode, siger Stig Tøfting. 

OB's sæsonstart med flere nederlag i streg, efterfølgende sejrsstime og manglende sejre efter vinterpausen du kan blive klogere på i serien "En gang Odense - altid Odense", som er produceret af TV 2 Fyn i samarbejde med Viaplay. Du kan se den på Viaplays tjenester og lige her

Se med: En gang Odense altid Odense - afsnit 3

Oversigt

    Oversigt