OB direktør om kritik: - Fodbold er meget mere end gode resultater

Er OB blevet ligegyldige i Superligaen? Det mener fodboldkommentator Morten Bruun, som engang var fan. Vi har forholdt kritikken til OBs direktør.

For ti år siden var OB et af de bedste hold i superligaen. I dag placerer de sig allernederst, og det har man efterhånden vænnet sig til. 

OB er gået hen og blevet ligegyldige, mener TV2s fodboldkommentator Morten Bruun, hvilket han giver udtryk for i en klumme på tv2.dk

- Når man repræsenterer landets tredje største by, så synes jeg, man skal være andet og mere end Randers, Viborg, Horsens eller Sønderjyske. Og det er OB bare ikke længere, siger han, da vi forholder ham til klummen. 

Stillingen i Superligaen den 4. august 2022
Stillingen i Superligaen den 4. august 2022
Foto: Foto: Superliga.dk


Men det er ikke kun på grund af dårlige resultater, at Morten Bruun ikke tilvælger OB kampene længere. 

- Trænerne er kommet og gået, mens horder af middelmådige spillere har befolket førsteholdet. Ingen nævnt. Ingen glemt, skriver han i klummen på tv2.dk. 

Fodbold er mere end bare resultater 

Én ting er, hvad Morten Brun siger, noget andet er tilskuerne. Og selvom OB har haft held med at hive flere tilskuere ind til deres hjemmebanekampe i sidste sæson, er de et af de superligahold, som tiltrækker færrest tilskuere på udebanekampe, når man kigger på statistikkerne. 

OBs direktør Björn Vestström mener dog ikke, at det er et problem, han kan gøre så meget ved. 

- Vi vil da gerne have så mange tilskuere som muligt, men det ligger ikke i vores hænder. Det ligger i hænderne på dem, som vil komme eller ikke komme, siger han, da vi mødes med ham på boldbanerne. 

Björn Westström har været direktør i OB siden 1. januar 2022. Han vil ikke forholde sig til kritikken fra Morten Bruun.
Björn Westström har været direktør i OB siden 1. januar 2022. Han vil ikke forholde sig til kritikken fra Morten Bruun.
Foto: William Borst Lorentzen

Men det ligger vel også i hænderne på jer at spille seværdigt fodbold, så folk vil komme og se jer? 

- Jeg tror fodbold er meget mere end resultater. Det er fællesskab og sammenhold. Det afhænger selvfølgelig af resultater, men det er ikke alt. Folk kommer også for oplevelsens skyld. 

Er du enig i Morten Bruuns kritik? Og hvad synes du, der skal til for at trække OB i en bedre retning? Deltag i debatten på Facebook.