OB-ekspert om ny cheftræner: - Det er en overraskelse

Det er ikke mange gange, at OB har haft en udenlandsk træner, og derfor er offentliggørelsen af den nye træner også en overraskelse, lyder dommen.

Martin Davidsen, der har OB-podcasten Stemmer fra Ådalen, er overrasket over tidspunktet for udmeldingen om ny cheftræner.

- Det var meningen, de ville præsentere ny strategi først, men nu har de gjort det omvendt, så tidspunktet kommer som en overraskelse, siger Martin Davidsen.

Han mindes, at OB's kommende cheftræner, svenske Andreas Alm, var træner  i Vejle, men husker ikke meget om ham.

- Jeg tror, det er meget klogt med en, der er forholdsvis ukendt, for så er det lidt som et uskrevet blad. Han har ikke en lang forhistorie med klubben, men kan måske gå i en ny retning med OB, lyder det fra Martin Davidsen.

Der er dog også andet opsigtsvækkende ved valget af den nye svenske cheftræner, som kommer fra en stilling som træner i klubben BK Häcken.

Han er nemlig ikke dansk, og det er noget, OB ikke har gjort sig meget i.

Ingen udlænding siden 2007

OB har ikke haft en udenlandsk træner, siden skotten Bruce Rioch stoppede i 2007, og klubben har i det hele taget stort set holdt sig til danske trænere. 

Man skal helt tilbage til ungarske Geza Toldi i 1950erne for at finde den forrige udenlandske træner, der var i OB i en længere periode.

- Det er lidt et brud med traditionen i OB, men som jeg siger, så tror jeg, det er fint at prøve noget helt andet, siger Martin Davidsen.

OB-entusiasten understreger dog, at træneren alene er én brik i et større puslespil.

Det handler også om, hvorvidt der bliver afsat penge til alt det udenom spillet, og om der bliver hentet de rette spillere ind.

- I disse år bliver der jo i mange andre klubber brugt penge på specialtrænere, kostvejledere og andre lignende tiltag. Det må man også gøre i OB, siger Martin Davidsen. 

Nu ser han frem til at se, hvad Andreas Alm kan gøre for den fynske superligeklub, som søndag spillede 2-2 mod Vejle.

Andreas Alm begynder som cheftræner til juni.