Partiformand på Fyn: Derfor skal uddannelserne væk fra Odense

Kristendemokraternes landsformand, Isabella Arendt, var mandag på besøg hos sundhedsuddannelserne på UCL i Odense. Her var der blandt andet fokus på, hvordan man kan løse fremtidens rekrutteringsudfordringer.

I fremtiden kan det blive svært at skaffe nok sygeplejersker. Det skal der gøres noget ved, og derfor besøgte Kristendemokraternes landsformand, Isabella Arendt, sundhedsuddannelserne på UCL i Odense.

Her blev hun blandt andet vist rundt i et simulationslaboratorium, hvor de studerende kan øve forskellige situationer fra jobbet som sygeplejerske på dukker og robotter.

Det var sundhedsdirektør på UCL Kim Bøg-Jensen, der stod for dagens rundvisning, og selvom man på UCL ikke oplever, at det er svært at tiltrække nye studerende til sundhedsuddannelserne, så er sundhedsdirektøren glad for, at der sættes fokus på udfordringerne.

- Vi er heldigvis stadig i den situation, i hvert fald i UCL-regi, at vi fylder vores uddannelser på sundhedsområdet, men vi kan også se, at det bliver sværere, så noget af det, man kan gøre, er at lave strukturelle forandringer, der giver bedre mulighed for, at de unge vælger en professionsuddannelse, herunder sygeplejeuddannelsen, siger Kim Bøg-Jensen.

Kristendemokraterne er en del af en bred politisk aftale, der skal sikre uddannelsesmuligheder flere steder i landet. Isabella Arendt mener blandt andet, at det at flytte uddannelserne uden for de store byer vil være med til løse det rekrutteringsproblem, som sundhedsuddannelserne står overfor.

- Har man allerede fået børn, har man etableret sig med hus eller andet ude i landdistrikterne, så har man ikke nødvendigvis mulighed for at tage ind til Odense hver dag og indgå i et undervisningsforløb hér. Det er ikke det samme som, at man ikke kan blive en dygtig sygeplejerske, lyder det fra landsformanden.

Færre skal optages på andre uddannelser

Kim Bøg-Jensen kan da også fortælle, at man hos UCL arbejder for, at flere kan søge ind på trainee- og merit-uddannelser, så det bliver nemmere at skifte karrierespor.

Derudover mener sundhedsdirektøren, at det kan blive nødvendigt at nedskalere optaget af studerende på andre uddannelser, så flere i fremtiden vil vælge sundhedsuddannelserne. Noget, som Kristendemokraterne bakker op om.

- Det handler om dimensionering. Det er hårdt, ja, men det er nødvendigt at sikre, at man fra samfundets side uddanner i de retninger, hvor vi for alvor har brug for arbejdskraft, siger Isabella Arendt.

Kristendemokraterne kom ikke ind ved folketingsvalget i 2019, men har sidenhen fået et medlem i Folketinget, da Jens Rohde skiftede fra Radikale Venstre til Kristendemokraterne.

Oversigt

    Oversigt