Pia Kjærsgaard bør træde til: - Det bliver sikkert ikke et stille og roligt årsmøde

Lokalformænd i DF sender en opfordring om at "træde til" under partiets krise til Pia Kjærsgaard. Det sker, lige inden partiet har årsmøde.

Onsdag aften sendte fire lokalformænd i Dansk Folkeparti en koordineret opfordring til partiets tidligere formand Pia Kjærsgaard. I mailen beder partifælderne Pia Kjærsgaard om at ”træde til” i partiets krise. 

En historie som Ekstra Bladet har afdækket. 

Jan Grau er formand for Dansk Folkeparti i Odense og er en af de fire, der var med til at sende opfordringen. Og han tror ikke, han står alene med opfattelsen af, at der må ske noget i partiet.

- Jeg tror, langt de fleste har de samme bekymringer, som jeg har. Når man ryger fra 21 procent ned på 8,7, så opstår der en bekymring, og man skal finde ud af, hvad der er galt, fortæller Jan Grau til TV 2 Fyn.

Årsmøde i weekenden

Jan Grau frygter ikke, at partiet knækker helt over, eller ryger ud af Folketinget. Men den interne uro skal der ifølge ham styr på. Men hvad der skal til, vil han altså ikke fortælle, da han hellere vil holde det internt i partiet.

- Jeg vil godt lige have overstået et årsmøde. Der kan ske så meget på det årsmøde, siger Jan Grau.

Dansk Folkeparti holder i denne weekend årsmøde i Herning. Og det kan ifølge Jan Grau blive intenst.

- Det bliver sikkert ikke et stille og roligt årsmøde. Jeg tror, at der kommer en masse debatter på både den ene og den anden måde, og så har jeg ikke sagt for meget, fortæller Jan Grau og tilføjer, at han håber en løsning på partiets situation kan findes til årsmødet.

100 procent DF'er

Men indtil da vil han gerne holde både mail og holdninger på den interne linje, selvom han indrømmer, at det er svært.

- Jeg er 100 procent DF’er, og det ligger i mit dna. Der er ingen grund til at skide i egen hule. Alting burde holdes internt, siger Jan Grau.

Men det er altså ikke alle, der deler den opfattelse. I Ekstra Bladet har lokalformanden i Gentofte Rita Rahbæk udtalt, at det ville være rigtig godt for Dansk Folkeparti, hvis Pia Kjærsgaard kunne overtage formandsposten fra den nuværende formand Kristian Thulesen Dahl.