Plejecenter skal være flygtningecenter for ukrainere

Siden krigens udbrud er cirka 650 ukrainske flygtninge kommet til Fyn. Nu skal Hjallese Plejecenter bruges til flygtningecenter for de ukrainere, der kommer til Odense.

De første ukrainske flygtninge er allerede flyttet ind, mens Hjallese Plejecenter, der lukkede i 2019, er ved at blive gjort klar til endnu flere på flugt.

Siden krigen brød ud i Ukraine den 24. februar, er tusindvis af flygtninge strømmet ud af landet, og cirka 650 ukrainere er landet på Fyn i perioden. 

Og det har fået By- og Kulturforvaltningen i Odense Kommune til at undersøge, hvor de kan indkvartere de ukrainere, der leder efter et midlertidigt hjem i Odense.

- Vi er ved at klargøre plejecentret, så det kan modtage ukrainske flygtninge, der kommer til vores by. Der skal jo være senge, dyner, køleskaber og hvad man ellers kan have brug for til et midlertidigt sted at overnatte, siger by- og kulturrådmand i kommunen, Søren Windell (K).

Ikke massivt pres endnu

Flere borgere har set arbejdet være i gang på Hjallese Plejecenter, der jo ellers har stået tomt de seneste to år, og hvor det fornyelig blev meldt ud, at der skulle bygges ungdomsboliger.

- Skal der huses flygtninge? Hvor mange og fra hvornår? skriver Hans Julius Larsen til TV 2 Fyn.

Men det spørgsmål kan rådmand Søren Windell ikke svare på endnu. Til gengæld understreger han, at de er godt i gang med at gøre klar til de flygtninge, der må komme.

- Vi har ikke oplevet det massive pres endnu, men vi er klar, når de kommer. Mange bor hos familie og venner i andre kommuner lige nu, men vi tror, at flere vil komme til Odense, siger Søren Windell.

Og Hjallese Plejecenter er ikke det eneste sted, der kan blive hjem for ukrainske flygtninge.

- Vi kigger for eksempel på den gamle H.C. Andersen Skole i Vollsmose. Der er en større flyttekæde i gang, men der er god dialog, og vi er klar til at hjælpe de ukrainere, der har brug for hjælp, understreger rådmanden.

Oversigt

    Oversigt