I det fynske folks tjeneste

Privatskole flytter ind i tomt pædagogseminarium

Den katolske privatskole Sct. Albani Skole i Odense flytter efter sommerferien til Bolbro. Skolen har købt bygningerne, der tidligere husede Odense Socialpædagogiske Seminarium.

- Vi mangler simpelthen plads, siger skoleleder på Sct. Albani Skole, Lars Bendix. Foto: Home Erhverv Fyn

Bygningerne på Rømersvej i det vestlige Odense har stået tomme siden Odense Socialpædagogiske Seminarium flyttede sammen med de andre uddannelser under University College Lillebælt i det tidligere teknikum på Niels Bohrs Alle' i det sydlige Odense.

Sct. Albani Skole har solgt sine nuværende bygninger på Adelgade 3 og Albanigade 9 i Odense.

- Vi mangler simpelthen plads, siger skoleleder på Sct. Albani Skole, Lars Bendix, i en pressemeddelelse.

Læs også Efter lang flirt: Kæmpeskoler bliver lagt sammen

- Med vores nye bygninger på Rømersvej i Bolbro kan vi fremover give vores elever og ansatte de rammer, som de fortjener, og som vi desværre ikke har i dag i centrum af Odense. Alt er udnyttet i vores nuværende bygninger, og vi har store udfordringer med plads til eleverne og vores faglige aktiviteter i løbet af en skoledag. Desuden har vi i forhold til udenomsarealer dét, som jeg vil kalde Danmarks mindste skolegård, siger Lars Bendix

Ud over Sct. Albani Skole flytter også Musikalsk Børnehave med til bygningerne på Rømersvej 3 fra august 2018.
Sct. Albani Skole forventer at flytte ind i sine nye bygninger 1. august 2018.

- På sigt betyder bygningernes størrelse også, at vi kan vælge at udvide skolen og blive en to-sporet skole, der giver en øget faglig dynamik mellem årgangene og lærerne, siger Lars Bendix.

Sct. Albani Skole kan i år fejre 150 års jubilæum.