Sådan skal veteranhjemmet i Odense se ud

En model af det kommende veteranhjem på Sdr. Boulevard er præsenteret for offentligheden. Hjemmet forventes at stå klar i 2018.

Veteranhjemmet på Sdr. Boulevard bliver det første nye byggeri af sin slags i Danmark. Torsdag aften blev modellerne for hjemmet vist frem for de kommende brugere.

Når hjemmet står klar i foråret 2018, flytter soldater og veteraner ind i de nyopførte stuer. Én af dem er tidligere udsendte John Lassen, der lider af PTSD (posttraumatisk stresssyndrom).

- Jeg synes, det ser rigtig dejligt ud, fortæller han. 

På veteranhjemmet har de tidligere soldater mulighed for at tale om deres lidelser og tiden uden for landets grænser. Noget udsendte ifølge John Lassen ikke gør med civile mennesker. Derfor er byggeriet af veteranhjemmet i Odense særlig vigtigt.

- Det har noget med tryghed at gøre. Her føler man sig mere tryg, forklarer John Lassen. 

Fonden Danske Veteranhjem driver i forvejen fem veteranhjem i Danmark, og om et år driver de også et i Odense. Tidligere har fynske veteraner måtte tage turen til enten København eller Fredericia for at finde tryghed i et veteranhjem.

Veteranhjemmet for blandt andet plads til værelser til de veteraner, der i kortere perioder har behov for indlogering.
Veteranhjemmet for blandt andet plads til værelser til de veteraner, der i kortere perioder har behov for indlogering.

Derfor skal landets næste veteranhjem ligge på Fyn, forklarer chef for Fonden Danske Veteranhjem, Jens-Christian Holm.

- Efterspørgslen på Fyn er stor. Der er over 2.000 veteraner på Fyn og 600 i Odense Kommune alene. De fortjener et sted at mødes og få den støtte, de har behov for, siger han. 

Torsdag blev det nye veteranhjem for soldater præsenteret i Odense. 

Oversigt

    Oversigt