For anden gang har SPIS! Odense i denne uge inviteret alle madglade til fejring af det gode måltid. Festivalen sætter fokus på fynske råvarer og på de mange restauranter, som øen byder på.
Festivalen afsluttes søndag eftermiddag med for anden gang at uddele Schiøtzprisen, der er Fyns største professionelle kokkekonkurrence, som præmierer det unikke gastronomiske håndværk og evnen til at fortolke de alsidige fynske råvarer.
Vinderen blev odenseanske Restaurant Fynboen for en ret med forskellige former for bisonkød. Med æren fulgte et trofæ, 20.000 kroner samt markedsføring for i alt 50.000 kroner.
SPIS! direktør, Tine Gudrun Petersen, mener, at Fyn er et helt særligt sted, når det gælder fødevarer.
- Vi har Europas største koncentration af bryggerier, Danmarks største koncentration af små og mellemstore fødevarevirksomheder, og i Odense er antallet af nye restauranter eksploderet. Derfor giver det mening at fejre alle de fynboere, der arbejder med fødevarer. Tænk, at vi i så lille et land kan lave så mange råvarer og skabe så meget fantastisk mad, siger Tine Gudrun Petersen.
Fem restauranter i finalen
De andre nominerede i søndagens konkurrence var Bryggeriet Flakhaven, Vår, The Balcony og mmoks.
Dommerne i konkurrencen er Per Hallundbæk, indehaver og køkkenchef hos Falsled Kro, Klavs Styrbæk, indehaver og køkkenchef hos Restaurant STYRBÆKS, Ole G. Mouritsen fra Det Danske Gastronomiske Akademi og Smag for Livet samt Morten Vilsbæk, journalist, madredaktør og vinskribent hos Jysk Fynske Medier.
Om konkurrencen: