Se videoen: Her bliver kvindelig dyreredder overfaldet i Vollsmose

TV 2/FYN har fået mobiloptagelser fra Vollsmose, der viser dele af en episode, hvor en gruppe unge personer omringer og overfalder en kvindelig dyreredder i bil.

Artiklen er opdateret med rettelser og nye citater fra Johnny Schou fra Fyns Politi.

En kvindelig dyreredder fra Dyrenes Beskyttelse var den 27. marts kørt til Vollsmose for at hente en kat, der var kommet til skade. 

quote En eller anden råber: Vi slår dig ihjel.

Johnny Schou, politiinspektør, Fyns Politi

Men da hun kom til området, blev hun i sin bil omringet af op mod otte unge. Ifølge Fyns Politi og et vidne, der optog dele af episoden, fik gruppen stoppet bilen. Her flåede de døren op og stjal tændingsnøglen. Vidnet, der har ønsket at være anonym, fortæller til TV 2/FYN, at kvinden blev revet i  håret og råbt ind i hovedet af nogle af personerne. 

Det bekræfter Fyns Politi over for TV 2/FYN. 

- En eller anden råber: Vi slår dig ihjel. Hun bliver selvfølgelig bange. Umiddelbart efter er der en anden, som får nøglen taget fra dem,  og sætter sig ind på forsædet og sætter bilnøglen i, så hun kan køre derfra - og vedkommende siger: Nu skal du køre herfra. Og det gør hun så, fortæller Johnny Schou, der er politiinspektør ved Fyns Politi.

Fyns Politi behandler sagen som en voldssag. 

Videoen viser, at i hvert fald to mænd sparker på kvindens bil, hvor baglygten blev smadret - og der blev sparket buler i bilen. 

Videoen er knap tre minutter lang og viser også gruppen af unge omringe den hvide bil. Flere af personerne er henne ved den åbne bildør og stikker hovedet ind i bilen til den kvindelige dyreredder. 

 

Pistoltegn med fingrene

Det var anden gang, at den frivillige kvindelige dyreredder blev udsat for chikane. Dagen inden overfaldet kørte kvinden på ringvejen i Hunderupkvarteret, hvor hun ifølge Fyns Politi observerede en bil, der kørte over for rødt.

- På et tidspunkt kommer de til at holde ved siden af hinanden ved et lyskryds, og hun ryster på hovedet over deres opførsel, og det giver så anledning til, at man i den anden bil er meget truende. De kører hånden over struben, og de viser pistoltegn med fingrene mod føreren af dyreambulancen, fortæller Johnny Schou til TV 2/FYN. 

Ifølge Johnny Schou skete der ikke mere den dag. Men da kvinden næste dag blev kaldt til Vollsmose genkendte hun og personerne i bilen hinanden, og det førte til konfrontationen.

Dyrenes Beskyttelse kører ikke længere i området

- Kvinden er meget berørt af overfaldet og har modtaget krisehjælp, siger Henrik Bucholdtz, dyreværnschef i Dyrenes Beskyttelse.

Sagen er nu meldt til politiet, og Dyrenes Beskyttelse fortæller, at organisationen ikke længere kører ud til bydelen.

- Vi opfordrer folk, der henvender sig i tilfælde af, at der er et dyr i nød i Vollsmose, til selv at fragte dyret ud til en dyrlæge, og så overtager vi sagen derfra, siger Henrik Bucholdtz.

Han mener, at de pågældende personer i Vollsmose kan have set sig sur på den kvindelige redder, fordi hun ankom til området i en af Dyrenes Beskyttelses dyreambulancer med blink på taget og logo på siden.

- Vi er måske blevet forvekslet med en myndighed, men vi er en frivillig organisation, der kun ønsker at gøre en forskel for dyrene, og ikke andet, siger dyreværnschefen til TV 2.

 

 

 

 

Oversigt

    Oversigt