I det fynske folks tjeneste

Skuffet over skolerådmand

Skolebestyrelse forstår ikke at Odenses skolerådmand kan bakke op om udnævnelsen af Rosengårdsskolens nye leder.

Skolebestyrelsen på Rosengårdsskolen troede de skulle være med til at bestemme, hvem der skal være skolens nye leder.

Kørt over af kommunen

Folkeskoleloven siger at forældrene skal inddrages ved ansættelsen af en ny leder, men det er ikke sket i dette tilfælde. Odense kommuens skoleforvaltning har egenhændigt udpeget en ny leder til Rosengårdsskolen. Skoleforvaltningen kalder det for omplacering af en leder der er blevet til overs - og ikke en ansættelsessag. 
- Vi føler os kørt over af denne her proces. Der mangler fuldstændig ethvert element af demokrati, siger Stig Holemlund Jardal, formand for skolebestyrelsen på Rosengårdsskolen. 

Tavs rådmand

Han undrer sig over at Odenses skolerådmand Stina Willumsen, SF, ikke vil kommentere på ansættelses-processen.
-Vi har haft en lang proces omkring Fremtidens Skole og rådmanden har været interessseret i at høre alle udsagn. Nu kommer konsekvenserne af fremtidens skole, og så  vil hun ikke udtale sig. Det er jeg skuffet over, siger Stig Holmelund Jardal. 

Pligt til at omplacere

Kommunens  skolechef Jørgen Schaldemose orienterede tirsdag aften skolebestyrelsen om, hvem kommunen har valgt til Rosengårdskolens nye leder efter Erik Larsen, der har valgt at træde tilbage.
-Vi har lavet en stor strukturændring med lukning af fire skoler og fællesledelse af to skoler.  Vi har en pligt at omplacere medarbejdere, der er blevet ledige i den forbindelse, siger Jørgen Schaldemose.
 
Navnet på Rosengårdsskolens nye leder offentligøres først torsdag.