Startprisen er 25 kroner: Lørdag kan du byde på 20 af politiets beslaglagte biler

Alt fra en kabinescooter til store luksusbiler skal lørdag under hammeren i Odense. Køretøjernes startpris er blot 25 kroner.

De beslaglagte biler fylder godt ved Fyns Politi, efter Lauritz.com gik konkurs og politikredsen dermed ikke længere havde en partner til at sælge bilerne for sig.

Derfor er 20 køretøjer blevet sendt til det fynske auktionshus Tingkærs Auktioner, hvor de lørdag skal bortauktioneres fra klokken 14.

- Bilerne har en startpris på 25 kroner, og så kan folk byde dem op. Der er altså mulighed for at gøre en rigtig god handel, fortæller Stina Tingkær, medejer af Tingkærs Auktioner.

Køretøjerne, der bortauktioneres, er alt fra en motorcykel og en elscooter til almindelige familiebiler og store luksusbiler.

Hos Tingkærs Auktioner har de aldrig før stået for at sælge beslaglagte biler, og derfor ved de heller ikke, hvor mange potentielle købere de skal forvente til auktionen. Til deres almindelige returgods-auktioner kommer der dog normalt 100 til 150 købere.

Biler fra vanvidsbilister

En af årsagerne til at politiet kan beslaglægge biler kan være, at en person har kørt såkaldt "vanvidskørsel" i dem. Sker det, kan politiet beslaglægge bilen og sælge den videre. 

En anden årsag kan være, at en person har kørt et vist antal gange i bilen uden kørekort.

Stina Tingkær ved dog ikke, hvilke biler der er beslaglagt af hvilken årsag.

Disse biler er blandt dem der skal bortauktioneres.
Disse biler er blandt dem der skal bortauktioneres.
Foto: Kasper Alfredo Knudsen

I disse dage klargøres bilerne til salg, hvilket indebærer, at kilometerstanden aflæses og der tages billeder. Auktionshuset vurderer dog ikke på bilernes stand, og derfor er der forud for auktionen mulighed for at komme og besigtige bilerne.

Tingkærs Auktioner er endnu ikke en fast partner for Fyns Politi. Derfor kan Stina Tingkær heller ikke sige, om der vil komme beslaglagte biler på auktion hos hende jævnligt.

Auktionshuset beskæftiger sig i forvejen med genstande uden ejer. Det holder nemlig hver fjortende dag auktion over gods, som ikke kan placeres hos en bestemt modtager. Godset stammer både fra Danmark og Sverige.

Hør mere om lørdagens auktion i videoen øverst.

Oversigt

    Oversigt