I det fynske folks tjeneste

Stor demonstration mod besparelser

Omkring 200 mennesker demonstrerede tirsdag morgen imod bebudede besparelser på handicap-området i Odense.

00:23

1 af 2

Handicappede, deres pårørende og socialpædagoger i Odense Kommune mødte talstærkt op foran det beskyttede værksted, Skovgården, nær Rosengårdcentret i protest mod, at ældre- og handicapudvalget har bebudet besparelser på handicap-området for 12 millioner kroner i 2016 og 2017.

Demonstrationen fandt sted ved Skovgården klokken 08.00 til 09.30 tirsdag ved Skovgården, hvor ældre- og handicapudvalget havde valgt at holde møde om besparelserne, der skal findes nu og her.

Det er kommet på tale, fordi forventede besparelser på området er udeblevet. I kommunens budget for 2016 og 2017 optrådte store besparelser opnået ved at få de handicappede til i højere grad at klare sig selv.

Men det mål er langt fra nået, og derfor skal ældre- og handicapudvalget tirsdag finde massive besparelser, hvilket ventes at betyde fyring af ansatte og forringet service.

Det har vakt harme blandt kommunens socialpædagoger, de handicappede og deres pårørende.

Blandt dem formanden for pårørenderådet på bostedet Sedenhuse i Seden, Helge Nørregaard:

- Der er lagt op til fyring af seks til ni ud af 65 medarbejdere på Sedenhuse. Det betyder, at det resterende personale ikke kan levere den service, beboerne har krav på. Det er uansvarligt, siger Helge Nørregaard.

TV 2/FYN følger sagen i løbet af dagen både på TV, her på tv2fyn.dk og Facebook.