I det fynske folks tjeneste

Studerende i Odense vil ikke bo i byen

Hver femte studerende på Syddansk Universitet pendler mellem Odense og København. De vælger Odense fra som deres boligby, og det går ud over studiemiljøet.

02:20

1 af 2

Mette Glud Olsen er én af de mange, der hopper på toget efter endt studiedag. Hun bor på Christianshavn og læser journalistik på SDU.

- Jeg har mine venner og familie i København, og dem har jeg ikke lyst til at flytte fra. Samtidig har jeg lyst til at læse på en uddannelse, der ligger i Odense, og jeg kan bare godt lide at bo i København, siger Mette Glud Olsen.

Og den følelse deles af mere end 5000 af de 25.000 studerende på Syddansk Universitet. De har valgt Odense, fordi drømmestudiet ikke findes i København, men de har ikke tænkt sig at sige farvel til hovedstaden. Og det går ud over det sociale liv på SDU, mener Peter Lykkegaard Hansen, formand for Syddanske Studerende på SDU.

- Det er beklageligt, så kan man ikke være med til alle andre sociale og faglige ting, men kun lige den undervisning, man har, siger formanden.

Et pendlerkort koster knap 600 kroner om måneden, og det gør, at det ikke er en dyrbar affære for de studerende at tage toget hjem til København efter endt studiedag,

Opdatering

Denne artikel er blevet opdateret, da tallene her ikke er korrekte. Læs her: