Superligaens mest fyrede træner skal genrejse OB: Hvem er manden med de otte børn og sjove citater?

OB har både fyret og præsenteret en sportsdirektør mandag. Ud er gået Björn Wesström, ind er kommet en gammel kending i form af Troels Bech. men hvem er han?

Seks point efter ni kampe.

Sådan så pointhøsten ud sidst, Troels Bech var ansat i OB. 

På en våd og regnvejrstung tirsdag i slutningen af september 2014 måtte Troels Bech lide den tørn at blive tvunget til at forlade trænerposten hos "De Stribede" før tid. For anden gang med en fyreseddel i hånden. For tredje gang i alt.

Med udover en fortid i OB, hvem er Troels Bech så?

Artiklen fortsætter under billedet

Sådan så en yngre udgave af Troels Bech ud, da han blev præsenteret som træner for OB på Odense Stadion tirsdag eftermiddag 29. februar 2000 sammen med Lars Høgh og sportschef Torben Storm.
Sådan så en yngre udgave af Troels Bech ud, da han blev præsenteret som træner for OB på Odense Stadion tirsdag eftermiddag 29. februar 2000 sammen med Lars Høgh og sportschef Torben Storm.
Foto: Erik Luntang/Nordfoto-Nordfoto/Ritzau Scanpix

10 facts om Troels Bech

Passion for ledelse

"Fra Superliga til Superleder". Sådan er overskriften på hovedpersonens egen hjemmeside om sig selv. 

Henrik Clausen, der tidligere også har trænet OB og har arbejdet sammen med Troels Bech i mange år, er meget enig i den udlægning.

- Siden han sidst var i OB, er han begyndt at gå meget mere op i ledelse. Ikke at han går mindre op i fodbold, men han går op i, hvad det er, der gør, at folk fungerer sammen, fortæller han til TV 2 Fyn.

Troels Bech har siden han senest var i OB etableret Ledelseshøjskolen, som fokuserer på en balanceret og eksistentiel tilgang til ledelse.

Artiklen fortsætter under billedet

Troels Bech i spidsen for OB.
Troels Bech i spidsen for OB.
Foto: Erik Luntang/Ritzau Scanpix

Og så har han en fortid som sportsdirektør i Brøndby. Et job, han fik i juni 2015 og gjorde det ganske udmærket i, fortæller Martin Davidsen, der har fulgt Troels Bech igennem mange år som journalist på Tipsbladet, og i dag driver mediet "Stemmer fra Ådalen", som følger OB tæt:

- Brøndby var også et dårligt sted, da han kom til klubben og genrejste dem. Hvis han får det samme ledelsesrum, som han gjorde i Brøndby, så tror jeg han kan blive en succes.

Med succes menes der skabelsen af det Brøndby-mandskab, der under den tyske træner Alexander Zorniger, igen blev en klub, der kæmpede med om mesterskaber.

Det kunne have kulmineret i 2018 med et dansk mesterskab, men Brøndbys supermandskab tabte det hele på gulvet til sidst med et 2-2 resultat i Horsens, hvor guldet gled Brøndby og Troels Bech af hænde.

Troels Bechs gyldne citater

Ikke som de andre

Lige nu er der nok ikke mange OB-fans, der drømmer om, at klubben spiller med om mesterskabet. Først og fremmest fordi menuen i næste sæson er landets næstbedste række. 

OB's ejer og bestyrelsesformand Niels Thorborg lovet direkte oprykning og det er nu Troels Bech, der skal genrejse OB.

Men skal OB i fremtiden igen være med i debatten om medaljer og mesterskaber, så er Troels Bech ikke et dumt bud på sportsdirektøren, der kan gøre det, mener Henrik Clausen:

- Han har udviklet sig, siden han startede i OB i 2001. Han har været i klubben ad flere omgange, har en kæmpe viden og mere end 500 kampe som træner i bagagen. 

- Om han vil det eller ej, så er Brøndby IF lidt større end det odenseanske flagskib. Der tager han en masse erfaring og viden med fra.

Artiklen fortsætter under billedet

Troels Bech fotograferet i sin sidste kamp i spidsen for OB 29. september 2014.
Troels Bech fotograferet i sin sidste kamp i spidsen for OB 29. september 2014.
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Som overskriften på Troels Bechs hjemmeside indikerer, så er der mere end fodbold i den 57-årige svendborgenser. Det mener både Henrik Clausen og Martin Davidsen.

Sidstnævnte kan heller ikke lade være med at fremhæve Troels Bechs' finurlige måde at kommunikere på. En finurlighed der på den side kan fremstå akademisk og højpandet, men samtidig taler i øjenhøjde med alle fodboldnørderne ude i stuerne.

- Det er en mand, der kan sin kulturhistorie og sin 4-4-2, og det gør ham til en spændende og behagelig person, som jeg nyder at interviewe. Han har altid noget interessant på hjerte, siger Martin Davidsen.

Oversigt

    Oversigt