I det fynske folks tjeneste

Supersygehus er for lille

Det nye supersygehus i Odense får formentlig ikke plads til alle patienterne, og det kan blive nødvendigt at beholde det gamle sygehus.

Det nye supersygehus i Odense får formentlig ikke plads til alle patienterne.

Fyens Stiftstidende skriver tirsdag, at det kan blive nødvendigt at bruge det gamle OUH i op til 10 år efter, at supersygehuset står færdigt.

Da Regionen i første omgang planlagde det nye supersygehus, ville man bygge for 7,9 milliarder, men det blev siden skåret ned til 6,3 mlliarder af VK-regeringen. Og dermed blev der samtidig skåret væsentligt i antallet af kvadratmeter.

Poul-Erik Svendsen (S), der er næstformand i Region Syddanmark, kalder det en regulær skandale, hvis det ender med, at der stadig skal ligge patienter på det gamle sygehus, når det nye står klar til drift.

- Typisk dansk, går man i for små sko, når det kommer til finansieringen, siger næstformanden til Fyens Stiftstidende.

Regionsrådsformand Carl Holst (V) placerer skylden hos ekspertpanelet.

- Det er deres ansvar, hvis sygehuset bliver for småt, siger han.

I sidste ende kan man blive nødt til at tage det gamle OUH i brug. Salget af dette skulle ellers medfinansiere det nye supersygehus.

- Derfor bliver vi nok nødt til at sælge bygningerne i etaper, eller lave en aftale med køberne om, at vi bevarer brugsretten til nogle af bygningerne i en periode. Vores forpligtelser over for patienterne overstiger alt andet, siger Regionens administrerende direktør, Mikkel Hemmingsen.