Tarup Center får ny tilkørsel, cafe og flere p-pladser

Tarup Center i det vestlige Odense kunne onsdag præsentere planer for ny indkørsel, et spisested mere og flere p-pladser. Og flere udvidelser er på vej.

Ejeren af Tarup Centret Karsten Bill Rasmussen har købt et nedlagt plejehjem, der ligget mellem centret og Rugårdsvej. Det gør det muligt at bygge en helt ny indkørsel til centret og samtidig opføre et større antal nye parkeringspladser.

Tarup Center forventer fortsat flere kunder, også når den kommende letbane i Odense får endestation ved centret. Derfor ønsker centret at modernisere og udvide.

- I første om omgang laver vi lyser og bedre rammer i centret. Samtidig laver vi et spisested mere for at lave et større tilbud til kunderne, siger arkitekt og indehaver John Ville Rasmussen fra R Arkitekter i Odense.

Tarup Centret åbnede i 1968 med 9.000 kvadratmeter og 21 butikker.

Centret var dengang provinsens første overdækkede butikscenter.

I dag er er 44 butikker i centret.

Yderligere udvidelse afhænger af VIVA

I mere end 10 år har Tarup Centeret ønsket at udvide med endnu flere forretninger, men hidtil har Miljøminsteriet bremset planerne.

Ministeriet mener, at en udvidelse vil være i strid med planloven og gå ud over Odense Bymidte.

Men i august 2014 lød der nye signaler. Centret får nu lov at udvide, men en tilladelse er betinget af, at at det store butikscenter Viva i Odense centrum bymidten er på plads.

Baggrunden for de ændrede signaler er en rapport fra Institut for Centerplanlægning, der i en analyse konkluderer, at en udvidelse af forretningskapaciteten i Odense NV ikke vil gå ud over city.

Men i december kom det frem, at Viva i Odense tidligst åbner tidligst i 2018. Så med udskydelsen af Viva må udvidelsen af Tarup Centeret også vente.

- Der skal ikke herske tvivl om at vi ønsker at udvide. Vi søgte på et tidspunkt om at udvide med 8000 kvadratmeter til. Men hvis det trække ud med Viva, så håber vi at få mulighed for at lave en mindre tilbygning på 2000 kvadratmeter, siger ejer af Tarup Center Karsten Bill Rasmussen fra Odense.