I det fynske folks tjeneste

Undersøger brug af børn i valgkampagne

Børn og ungeforvaltningen i Odense beder formanden for socialdemokraterne i Odense, Leif Knudsen, forklare sig i sagen om, at børn på institution blev brugt til at uddele valgmateriale.

05:05

Leif Knudsen skal forklare brugen af institutionsbørn i valgkampen

1 af 2

Direktøren for børn- og ungeforvaltningen i Odense har bedt byrådskandidat og formand for Socialdemokratiet i Odense, Leif Knudsen, om i detaljer at gøre rede for, hvordan det gik til at børn i fritidsklubben Ragnarok blev brugt til at dele hans valgmateriale ud.

Leif Knudsen er også leder af fritidsklubben.

Klaus Majgaard siger, at forvaltningen ser på sagen med stor alvor, sådan som den hidtil er beskrevet.

Derudover vil han ikke kommentere sagen.

- Der er rejst alvorlig kritik af en kommunal embedsmand, som nu skal have en fair chance for at forklare sig, siger Klaus Majgaard.

Forvaltningen blev mandag aften kontaktet af rådmand Jane Jegind (Venstre) efter omtale af sagen i TV 2/Fyn.

Som politisk valgt chef kan hun ikke selv tage affære, men har bedt forvaltningen undersøge sagen.

- Jeg er dybt rystet. Når forældre sender deres børn i offentlig institution skal de have sikkerhed for at børnene ikke bliver brugt til politisk agitation, siger Jane Jegind til TV 2/Fyn.

Uden forældrenes viden blev børn i fritidsklubben Ragnarok i Odense opfordret til at uddele valgmateriale for institutionens socialdemokratiske leder, Leif Knudsen, der udover at være kandidat til byrådet, er formand for socialdemokratiet i Odense.

Børnene blev lovet at stå forrest i køen, når klubben arrangerer udflugter, hvis de ville hjælpe med at dele valgmaterialet ud.