Vanvittig kørsel i Odense: Ti vidner har meldt sig

Fredag eftermiddag kørte en 26-årig mand vanvittigt gennem Odense og på Fynske Motorvej. De har fået enkelte henvendelser fra vidner, men vil gerne have flere.

I en time fredag eftermiddag kørte en 26-årig mand fra Slagelse vanvittigt rundt i Odenses gader og på den Fynske Motorvej. Han blev til sidst anholdt og sigtet for at bringe andres liv i fare. 

Politiet efterlyste vidner, der havde været i konkret fare, eller vidner, der måske havde set manden køre ind i noget. 

Lørdag morgen fortæller vagtchefen ved Fyns Politi til TV 2/ Fyn, at de i løbet af fredag aften og natten til lørdag har fået ti henvendelser fra borgere, der har set og oplevet noget i forbindelse med den vanvittige kørsel fredag. 

- Henvendelser er med til belyse, hvad der egentlig skete under kørslen fredag eftermiddag. Hvilke faremomenter har der været, og hvordan har han opført sig? siger vagtchef Kenneth Taanquist og fortsætter: 

- Vi vil så bruge deres oplysninger til den videre efterforskning af sagen. 

Politi stoppede ikke manden

Fyns Politi fik i løbet af den time, hvor den 26-årige kørte hasarderet rundt i Odense, mange anmeldelser fra folk, som havde set manden i den hvide Hyundai i30.

- Han kørte med voldsom fart og overhalede højre om, siger vagtchef Erik Lindholdt fra Fyns Politi fredag eftermiddag.

Den første anmeldelse kom fra en bilist på Fynske Motorvej klokken 15.48, da manden i høj fart kørte fra Nyborg i retning mod Odense.

Anmeldelserne fortsatte med at komme, da manden drejede af fra motorvejen og kørte videre i retning af Odenses centrum.

Til trods for at han blev fulgt af politipatruljer, lykkedes det ikke at få den 26-årige til at standse. Først klokken 16.50 blev der sat en stopper for den hasarderede kørsel, da manden selv kørte et dæk af bilen ved Ådalen i Odense. 

Vold mod tjenestemand

Men det var ikke kun i bil, at den 26-årige fra Slagelse forsøgte at flygte.  

Da betjentene ville anholde ham, satte han sig til modværge, og ud over at udsætte andre for fare, blev han derfor også sigtet for vold mod tjenestemand.

Desuden er han sigtet efter færdselsloven for at køre bil i påvirket tilstand.

Fyns Politi vil fortsat meget gerne høre fra vidner til den vanvittige kørsel fredag eftermiddag.