I det fynske folks tjeneste

Advokat: Falck gravede efter smuds om Bios

Det hollandske ambulanceselskab Bios beskylder Falck for at hyre folk til at finde negative historier om selskabets konkursramte danske afdeling.

Foto: Ole Holbech

I et brev til Falck fra Bios' advokat, som Berlingske er kommet i besiddelse af, fremgår det, at Falck hyrede konsulentfirmaet Rud Pedersen, da Bios vandt ambulancetjenesten i Region Syddanmark for tre år siden.

Formålet var at finde negative oplysninger om Bios og dets direktører for at hæmme hollændernes mulighed for at komme ind på det danske marked.

Firmaet satte to af deres topfolk af, som Berlingske har valgt ikke at sætte navn på, da de nu har topstillinger i andre firmaer.

- Oplysningerne, der tilsyneladende har omfattet blandt andet personlige forhold om enkeltpersoners livsførelse, er efter det oplyste anvendt til at præge regionspolitikerne i Region Syddanmark, skriver advokat Torkil Høg i brevet til Falck.

Falck bekræfter, at de har modtaget brevet, men de vil ikke udtale sig, fordi de afventer en afgørelse i Konkurrencestyrelsen, som er ved at undersøge en klage fra Bios om forløbet omkring Region Syddanmarks ambulanceudbud.

Læs også Thyge Nielsen: Hvis det er korrekt, har Falck et problem

Administrerende direktør for konsulentfirmaet Rud Pedersen, Morten Rud Pedersen, bekræfter også at have modtaget et brev fra Bios' advokat, og han stiller sig uforstående overfor det, han kalder uunderbyggede beskyldninger.

Bios har tænkt sig at stævne Falck inden for kort tid.

Det hollandske selskab har flere gange beskyldt Falck for en brutal fremfærd, efter at Bios vandt ambulancetjenesten i Region Syddanmark i 2014.

Blandt andet mener Bios, at Falck drænede området for ambulancereddere, hvilket førte til, at Bios gik konkurs i Danmark.

Læs også Regionen: Bios skylder os over 200 millioner kroner