I det fynske folks tjeneste

Folk i Region Syddanmark bruger færrest penge på økologi

I Region Syddanmark vælger folk de økologiske produkter fra for i stedet at købe konventionelle produkter. Det viser tal fra Danmarks Statistik.

Det kan godt være, at der er flere konventionelle landmænd på Fyn, som vil omdanne deres landbrug til økologi, men det betyder ikke, at fynboerne og resten af borgerne i Region Syddanmark er interesserede i købe de økologiske varer. Folk fra regionen er nemlig dem i landet, der gennemsnitligt bruger færrest penge på økologi ud af deres samlede forbrug. Det viser tal fra Danmarks Statistik.

 

Som det kan ses i tabellen ovenfor, bruger folk i Region Syddanmark næsten halvt så mange penge af deres samlede forbrug på økologiske varer, som folk fra Region Hovedstaden.

I Region Syddanmark svarer 67 pct., at de sjældent køber økologiske varer, mens det kun er 42 pct. i Region Hovedstaden, der svarer det samme.

Desuden viser analysen fra Region Syddanmark, at det særligt er økologisk kød og økologiske, langtidsholdbare fødevarer, f.eks. mel, sukker og kaffe, som forbrugerne vælger fra for i stedet at købe konventionelle produkter.