Navneforbud ophævet: Topchef mistænkt i Dan-Bunkering-sag

Sag om ulovlig handel med jetbrændstof til russiske kampfly i Syrien omfatter direktør i ejerselskab.

Østre Landsret har delvist ophævet navneforbuddet i en sag om handel med jetbrændstof til brug i den syriske borgerkrig. Det skriver DR.

Sagen har i første omgang - udadtil - drejet sig om den fynske virksomhed Dan-Bunkering, der handler med brændstof til blandt andet skibe, og som blev sigtet i sagen sidste år i september.

DR kan nu oplyse, at ejerselskabet bag Dan-Bunkering, Bunker Holding, også er sigtet. Det samme er Bunker Holdings administrerende direktør samt yderligere en person, der dog stadig er omfattet af navneforbud.

Sagen drejer sig om handler mellem Dan-Bunkering og det russiske selskab Maritime, der ifølge Ruslands udenrigsministerium har haft ansvaret for at forsyne russiske kampfly i Syrien med jetbrændstof.

Det er Bagmandspolitiet - eller Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet (Søik) - der har rejst sigtelserne.

Bagmandspolitiet er af den opfattelse, at der er sket handel med jetbrændstof i strid med EU-sanktioner. Altså skal der være tale om sanktionsbrud.

I den forbindelse mener Bagmandspolitiet, at ejerselskabet Bunker Holding har givet kreditter til leverancerne af jetbrændstof, skriver DR.

Det har Bunker Holding dog afvist.

Det var selskabets egen bank, Danske Bank, der i august 2018 henledte myndighedernes opmærksomhed på, at Bunker Holding kunne være involveret i sagen om ulovlig handel med jetbrændstof.

Banken indberettede dengang transaktioner for i alt 29 millioner kroner mellem Bunker Holding og det russiske selskab Maritime.

Desuden indberettede Danske Bank overførsler for flere hundrede millioner kroner mellem Maritime og Dan-Bunkering.

Bunker Holding og selskabets administrerende direktør blev sigtet i sagen samtidig med Dan-Bunkering i september. Men Retten i Odense nedlagde dengang forbud mod at nævne ejerselskabet og direktøren ved navn.

Oversigt

    Oversigt