16-årig dømt for overgreb på stærkt beruset 14-årig dreng

En 16-årig dreng fra Sydfyn er blevet idømt syv måneders betinget fængsel for at tiltvinge sig oralsex fra en 14-årig dreng, der var så beruset, at han var ude af stand til at modsætte sig.

Ved Retten i Svendborg er en 16-årig dreng fra Sydfyn mandag blevet dømt skyldig i at forgribe sig på en 14-årig dreng.

Episoden udspillede sig i Vester Skerninge natten til 29. november 2020. 

Her fik den 16-årige den 14-årige til at sutte på sit lem. Den 14-årige var så stærkt beruset, at han var ude af stand til at modsætte sig, hedder det i anklageskriftet.

Samtidig er den 16-årige dømt skyldig i at blufærdighedskrænke den 14-årige dreng, fordi han filmede episoden uden den 14-åriges vidende. 


Derudover er han dømt for efterfølgende være i besiddelse af pornografisk materiale af en person under 18 år i form af videoen. Den tiltalte og forurettede er bekendte.

Også den 16-årige var stærkt beruset under episoden, og derfor har videoen været et vigtigt bevis. 

- Den tiltalte påberåbte sig ikke at kunne huske episoden, og det kunne den forurettede heller ikke, så videoen har været et centralt element i sagen, fortæller anklager Sabrina Holmegaard.

Videoen blev under retssagen afspillet for lukkede døre. 

Seksuelt forhold med 14-årig pige

Den 16-årige var tiltalt for seks forhold, hvoraf tre drejede sig om episoden med den 14-årige dreng, mens de tre øvrige handlede om forholdet til en 14-årig pige. 

- De har haft et kærestelignende forhold, siger Sabrina Holmegaard om relationen mellem pigen og den dømte. 

Drengen er dømt for to gange at have haft samleje med pigen, at være i besiddelse af et nøgenbillede af hende og for at have sendt nøgenbilledet via Messenger-appen. 


Straffen lyder på syv måneders betinget fængsel. Samtidig skal den 16-åriges sag behandles ved Ungdomskriminalitetsnævnet. 

Nævnet kan nedsætte nogle foranstaltninger, som den 16-årige skal efterleve, hvilket skal hjælpe til, at han ikke begår ny kriminalitet. 

Det kan for eksempel være gennem et såkaldt forbedringsforløb, der involverer en handleplan, som skal styre den 16-årige væk fra en kriminel løbebane. 

Den 16-årige har modtaget dommen. 

Ungdomskriminalitetsnævnet