4.000 havde billet - nu må GOG spille for tomme tribuner

De har prøvet det før, og nu sker det igen. De nyligt fremlagte restriktioner betyder blandt andet, at fynske håndboldklubber skal spille uden tilskuere.

Lugten af harpiks og klappepølser må vente til en gang i det nye år, hvis man vil følge sin lokale håndboldklub. 

I de nyeste restriktioner lyder det nemlig, at der skal lukkes ned for tilskuere til idrætsarrangementer. 

Det ærger GOG-direktør Kasper Jørgensen.

- Det er selvfølgelig rigtig træls, at vi ikke kan spille med tilskuere, fordi det giver jo noget andet liv til sporten. 

Kæmpe nytårsbrag

De nye restriktioner løber indtil 17. januar, og i den periode har GOG to hjemmekampe, hvor de skal spille uden tilskuere. 

Den første kamp er på den vanlige hjemmebane i Gudme mod Skanderborg, hvorimod den anden kamp, som har fået titlen nytårsbraget, skulle være spillet i Odense Congres Center mod Aalborg. Til topbraget i Odense var der solgt omkring 4.000 billetter, men de tilskuere må blive hjemme.

- Det ærgrer os ekstra meget, at vi er blevet nødt til at ændre planerne for nytårsbraget. Der var jo lagt op til fest, siger direktøren.

Nytårsbraget bliver nu rykket fra Odense og tilbage til Gudme

- Hvis vi skal spille for tomme sæder, kan vi lige så godt spille for 1.500 tomme i Gudme fremfor 4.000 tomme sæder i Odense, siger Kasper Jørgensen.

GOG skriver på deres hjemmeside, at man i løbet af næste uge får besked om, hvad man kan gøre med sine billetter, hvis man har købt til kampen mod Skanderborg eller nytårsbraget. 

- Vi kan klare os resten af sæsonen

Det er også et slag for økonomien, at man skal spille uden tilskuere, men Kasper Jørgensen fortæller, at økonomien lige nu ikke er et problem.

- Vi kan kun forholde os til, at restriktionerne er her til den 17., og i den tid har vi styr på økonomien, og vi kan også klare os resten af sæsonen, siger han.

Hvad med næste sæson, hvis der kommer endnu en nedlukning?

- Så er vi i det scenarie ligesom sidste år, hvor vi har et behov for hjælpepakker, fordi vi ikke kan tjene vores egne penge, siger GOG-direktøren. 

- Vi er alle i samme båd

Nul tilskuere fremfor 4.000 er en forskel i forhold til kulissen og stemningen til en håndboldkamp. Men Kasper Jørgensen frygter ikke, at det kommer til at koste noget sportsligt.

- Vi er alle i samme båd. Det kan godt være, vi spiller uden tilskuere, men det gør de andre også, så jeg frygter det ikke, siger han. 






Oversigt

    Oversigt