I det fynske folks tjeneste

- Det er lettere at spise chips, hvis man ikke er pakket ind i gips

Med Magda bag rattet - gør den landsdækkende trafiksikkerhedskampagne "Lastbilkaravanen" stop på Issø Skole i Stenstrup.

Foto: Yilmaz Polat / Fynske Medier

"Lastbilkaravanen" besøger over 100 klasser i hele landet og skal lære de mindste elever om lastbiler og trafiksikkerhed. 

I dag er karavanen så kommet til Fyn, hvor fem store lastbiler og 176 skoleelever mødes. Bag rattet i en af lastbilerne sidder Magda, der både er hovedpersonen i kampagnen og i en ny børnebog. 

Bliv væk fra det dæk, hvis dine knogler ikke skal sige knæk

Magda

Hun synger, leger og fortæller om sikkerhed. 

Blandt andet synger hun: ”Det er meget meget sjovere, hvis man ikke bliver kørt over”, ”Det er lettere at spise chips, hvis man ikke er pakket ind i gips” og ”Bliv væk fra det dæk, hvis dine knogler ikke skal sige knæk”.   

Eleverne tjekker lastbilerne ud og ser, hvordan man skal undgå at komme i karambolage med lastbilen og de farezoner, der er ved lastbilens forhjul.

Magda og Lastbilkaravanen

Tirsdag holder karavanen ind på Højby Skole i Odense - og onsdag er det eleverne fra Hyllehøjskolen i Middelfart, der får besøg af Magda og lastbilerne.

 

Tryghed – Lastbilkaravanens præventive arbejde

  • Når de mindste elever møder i skolen bliver de mødt af de store lastbiler, som holder i skolegården.
  • En skuespiller spiller lastbilchaufføren ’Magda’ og gennem dans og dialog lærer eleverne, hvordan de forholder sig til højresvingende lastbiler.
  • Eleverne får trafikveste og refleksarmbånd.
  • Lokale vognmænd parkerer fem af deres lastbiler i skolegården, hvor eleverne får lov til at kravle op i lastbil og med egne øjne opleve udsigten fra førerhuset og de kritiske zoner.
  • Politiet kommer i politibil og laver cykeltjek i skolegården og fortæller om sikkerhed.