I det fynske folks tjeneste

Efter kaos og beskyldninger i FC Svendborg: Formand går efter 20 år

Formand for Svendborg forenede Boldklub, SfB, gennem 20 år og formand for FC Svendborg, Michael Jensen, trækker sig fra posterne.

Michael Jensen meddelte torsdag aften generalforsamlingen i SfB, at han trækker sig fra posten som formand for både SfB og FC Svendborg, oplyser journalist på Fyns Amts Avis Finn Eriksen.

Michael Jensen har været formand for SfB i 20 år og også formand for eliteoverbygningen FC Svendborg siden 2016.

Ny formand er Morten Frederiksen, som blandt andet har været med i en arbejdsgruppe, der har kulegravet klubbens problemer de senere år.

Skiftet kommer efter længere tids problemer i eliteoverbygningen, som er i regulær krise.

Et ambitiøst forsøg på at nå i Superligaen er endt i kaos og interne beskyldninger.

Læs også Skæbnesvanger fodboldaften i Svendborg

Rod i økonomien, usikkerhed om sponsorater og krav om tilgodehavende løn fra spillere og ledere er bare nogle af de voldsomme problemer, som har bragt elite-satsningen i knæ, og som nu truer med at ramme moderklubben, SfBs, mange børn, unge og voksne medlemmer.

Klubben har nedsat en arbejdsgruppe, der fik til opgave at skabe overblik over den skrantende økonomi.

Ifølge Fyns Amts Avis har arbejdsgruppen konstateret, at den økonomiske situation er mere kompleks, rodet og alvorlig end oprindelig antaget.

Den konstaterer også, at de penge, der mangler i FC Svendborg, kan blive en hovedpine for moderklubben, Svendborg forenede Boldklubber, der står som ejer af eliteafdelingen.

David Bernicken, redaktionschef hos Fyns Amts Avis i Svendborg, fortalte tidligere torsdag, at det er økonomi, der er blandet sammen. Eliteklubben har fået penge, som skulle have været tilført moderklubben SfB - penge som ikke kan føres tilbage, for de findes ikke.

Han tilføjer, at der har været økonomiske problemer i flere år.

- Klubben er simpelthen ikke trimmet økonomisk til at overleve på  det her plan, siger David Bernicken.

Ambitionerne fejlede ikke noget, da klubben satte kurs mod superligaen. Blandt andet tegnede man kontrakt med den tidligere landsholdsspiller Michael Schønberg som træner, men ham måtte de sige farvel til i 2016.

- Det hang ganske enkelt ikke sammen, siger David Bernicken, som ikke forventer at se Svendborg i superligaen de næste tyve år.

Michael Jensen har ikke ønsket at tale med TV 2/FYN.

Læs også Millionunderskud hos FC Svendborg